Jilles Bruggeman Opsteker voor oprichter Raymond Kalkman van de belangengroep LHBT Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Raymond Kalkman oprichter van de LHBT Hoeksche Waard - Foto Privefoto

Jaarlijks wordt door de gemeente Schiedam de Jillis Bruggeman Penning uitgereikt aan personen die zich inzetten voor de LHBTI+beweging. Dit jaar ontvangen schrijver Splinter Chabot en Sandro Kortekaas deze penning en krijgen ook hier in de regio mensen een opsteker als erkenning voor hun inzet.

Zo wordt naast Iris Kay van LHBT+ Nissewaard en Lennart Lenskens van Dordrecht Pride ook Raymond Kalkman van de belangengroep LHBT Hoeksche Waard  onderscheiden met de Jillis Bruggeman Opsteker. Het verbinden van verschillende partijen binnen de gemeente en het zichtbaar maken van de diversiteit op ons eiland zijn zaken waar hij zich hard voor maakt. De belangengroep organiseert activiteiten voor lokale LHBTI+ers en probeert onder andere de gemeente, verenigingen, scholen en kerken te stimuleren om de diversiteit binnen hun organisatie te zien en te waarderen.

Jillis Bruggeman was de laatste persoon die onder Nederlands recht ter dood werd veroordeeld vanwege het hebben van seks met mensen van hetzelfde geslacht.. Zijn terechtstelling vond plaats op 9 maart 1803 in Schiedam. Ook in 2021 is het nog niet altijd vanzelfsprekend dat iemand zonder belemmeringen kan leven naar diens seksuele voorkeur of genderidentiteit. Het krijgen van erkenning en zichtbaarheid betekent daarom veel voor lokale belangengroepen die zich inzetten voor een samenleving waarin je jezelf kunt zijn.

De belangengroep voor LHBTI+ Hoeksche Waard is te bereiken via HWLHBT op Facebook en LHBTHoekscheWaard op Instagram, of [email protected]  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren