Gemeenteraad bepaalt koers voor Hoeksche Waard als toeristisch-recreatieve bestemming

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Mingle the Single

Hoeksche Waard -Op dinsdag 20 april heeft de gemeenteraad tijdens de besluitvormende raadsvergadering belangrijke keuzes gemaakt voor de uitwerking van de visie op vrijetijdseconomie. In de nog op te stellen visie staat de Hoeksche Waard als toeristisch-recreatieve bestemming centraal. Daarmee wordt duidelijk wat de Hoeksche Waard te bieden heeft en wat de belangrijkste doelen voor de toekomst zijn. Tijdens de besluitvorming vroeg de raad speciale aandacht voor het betrekken van jongeren bij de uitwerking van de plannen.

Visie vrijetijdseconomie

Recreatie en toerisme versterken de economie van de Hoeksche Waard en dragen bij aan het behoud van natuur, landschap en erfgoed. Om kansen te benutten en de juiste keuzes te maken is in het hoofdlijnenakkoord vastgelegd dat er een visie op vrijetijdseconomie en daarbij behorende plannen moeten komen. Wethouder Paul Boogaard: “Aan de basis ligt de Omgevingsvisie die we samen met de Waardmakers hebben opgesteld. Vorig jaar hebben we onder andere met een enquête de wensen van onze inwoners geïnventariseerd. Daaruit bleek dat de recreatieve voorzieningen gemiddeld met een 6,2 werd beoordeeld. Daar ligt dus echt ruimte voor verbetering.”

Keuzes gemeenteraad
De gemeenteraad maakte tijdens de vergadering verschillende belangrijke keuzes voor de verdere uitwerking van de visie. De raad erkent het belang van recreatiemogelijkheden voor iedereen. De focus ligt hierdoor niet alleen op het aantrekken van bezoekers, maar ook zeker op de ontwikkeling van aanbod op het gebied van recreatie en toerisme voor de eigen inwoners.Met de gemaakte keuzes is de koers voor de visie op vrijetijdseconomie vastgesteld. De gemeente kan nu verder met de inhoudelijke fase waarin concrete plannen verder worden uitgewerkt. Naar verwachting is deze eind 2021 gereed.

Oog voor jongeren

De gemeenteraad vroeg speciale aandacht voor jongeren in de te ontwikkelen visie en plannen. Zeker voor de leeftijdsgroep 12 tot en met 20 jaar is er relatief weinig recreatieaanbod in de gemeente. Boogaard: “Ik ben in gesprek gegaan met jongeren op het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland. Daar heb ik heel veel creatieve ideeën gehoord die we mogelijk in de visie kunnen opnemen. We hebben oog voor alle Hoeksche Waarders, ook voor de wensen van jongeren.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren