Ingezonden brief- betreft klacht werkzaamheden Waterschap

1380
Foto Marja Visscher

Hoeksche Waard – Een ingezonden brief door Marja Visscher over werkzaamheden die het Waterschap Hollandse Delta uitvoert nu het broedseizoen nog in volle gang is.

Ingezonden brief- betreft klacht werkzaamheden Waterschap

Zoals we allemaal weten loopt de natuur dit jaar door de weersomstandigheden zeker een maand achter.

Afgelopen week werd daar door het Waterschap allerminst rekening mee gehouden, want achter ons huis werd de sloot leeggehaald. Letterlijk leeggehaald want aan het apparaat waarmee dat gebeurde zat ter hoogte van mijn woning een dode waterhoen gespietst of klem. Bij mijn buren op nr. 96 werd een dode waterhoen op de kant gelegd. Een stukje verderop naast mijn huis ter hoogte van nr. 100, de boerderij familie Graveland, lopen zes verweesde kleine waterhoentjes van een paar dagen oud zonder ouder dieren.

Ik weet dat er diverse nesten langs onze tuin bij de sloot aanwezig waren. Helaas door de ruwe verstoring van het Waterschap niets meer van teruggevonden.

Elk jaar weer staan wij versteld van het onvoorstelbaar weinig voeling het Waterschap met de natuur toont. Ook al is de natuur niet verlaat dan nog zitten er in de maand juni talrijke nesten langs de sloten in de Hoeksche Waard. Telkenmale weer wordt hier door het Waterschap op een gruwelijke manier een einde aan gemaakt!!

Mijn vraag is: wanneer wordt er nu eindelijk eens nagedacht en worden de werkzaamheden door bovengenoemde omstandigheden opgeschort naar eind juni in plaats van begin juni. Daarbij hebben wij als bewoners met verwondering gekeken naar wat er aan ‘vuil’ eigenlijk op de kanten werd gelegd. Niets, wat is deze handeling het waard maakt om de natuur zo te verstoren als elk jaar weer opnieuw wordt gedaan.

Vriendelijke groet,

Marja Visscher


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.