Nationale Archeologiedagen bij het museum in Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Museum Hoeksche Waard

Heinenoord – Stichting Archeologie Hoeksche Waard (SAHW) en Museum Hoeksche Waard maken wederom de Nationale Archeologiedagen mogelijk. Op zaterdag 19 juni en zondag 20 juni mogen kinderen en volwassenen bij de herenboerderij Oost-Leeuwenstein meedoen met het educatieve Big Bag project.

Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om een archeoloog te zijn, kom dan het weekend van 19 en 20 juni naar het museum in Heinenoord, Dorpsstraat 13. Als een echte  archeoloog gaan jullie voorzichtig zoeken in grond naar resten van vroeger. Dat kan van alles zijn. Textielresten zijn bijzonder, maar fragmenten van voorwerpen van aardewerk en ijzer zijn meestal beter bewaard.

Dit weekend zijn zowel het museumbezoek als de deelname aan het educatieve Big Bag project gratis. In ’t Hof van Assendelft kunnen jullie mooie archeologische vondsten bewonderen. Ook wordt daar een PowerPoint presentatie vertoond over de werkzaamheden van de archeologen in de Hoeksche Waard.

Omdat we nog steeds te maken hebben met het corona reglement moeten jullie je wel opgeven. Het liefst vooraf via de website van het museum. Maar aan de balie van de boerderij mag natuurlijk ook.

Bij mooi weer kunnen jullie en je ouders op het terras verschillende consumpties nuttigen. Het museum heeft koffie, thee, limonade, koeken, tosti’s en oudhollands snoepgoed in het assortiment. En ook de oudhollandse spelletjes ontbreken niet. Kortom, alle ingrediënten voor een gezellige dag. Zet 19 en 20 juni maar vast in je agenda.

Openingstijden

Zaterdag 19 juni      10.00 – 16.00 uur

Zondag 20 juni         13.00 – 16.00 uur


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren