Informatiepunt Digitale Overheid helpt je op weg

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Archieffoto BHW

Hoeksche Waard – Steeds meer zaken met de overheid gaan via internet, bijvoorbeeld het regelen van belastingen en toeslagen, het regelen van zorg of het zoeken naar werk. Men moet dan een DigiD hebben en met de computer kunnen omgaan. Veel mensen vinden dit lastig en kunnen wel wat hulp gebruiken. Daarvoor is het Digitaal Spreekuur IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) opgericht. Ook voor vragen over de laptop, tablet, smartphone, email of apps.

Bij het digitaal spreekuur kan men terecht met vragen over internet en overheidswebsites, over smartphone, laptop, apps of tablet. De toegang is gratis, iedereen kan gewoon binnenlopen. De Bibliotheek kan eventueel ook een afspraak maken met een organisatie die verder helpt. Kijk voor meer informatie op de site van de Bibliotheek Hoeksche Waard (www.debhw.nl). Klik onder het kopje online op het stukje Informatiepunt Digitale Overheid

 

Datums

Het Digitaal Spreekuur IDO is op de volgende datums van 10.00-12.00 uur:

  • – woensdag 14 juli in de Bibliotheek Numansdorp
  • – dinsdag 20 juli in de Bibliotheek Mijnsheerenland
  • – woensdag 21 juli in buurthuis Me Mekaer in Strijen
  • – vrijdag 23 juli in de Bibliotheek ‘s-Gravendeel

Op werkdagen tijdens kantooruren kunnen mensen met vragenover digitale zaken ook terecht bij het landelijk hulpnummer voor digitale vragen: 08001508. Men kan ook bellen naar de Bibliotheek Hoeksche Waard 0186 65 34 32 en vragen naar Eva Wegman of Geertje Wiersma.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren