Stopmotion met Lego en green screen in de bibliotheek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Hoeksche Waard Wie kent de grappige filmpjes van Pingu of Shaun the sheep niet.Deze filmpjes worden beeld voor beeld gefotografeerd om daarna als film te worden afgespeeld. Iedereen kan thuis een eigen studio beginnen met alle technieken die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben. Voor wie een beetje op weg geholpen wil worden is er op 20 juli, 27 juli en 10 augustus een workshopstopmotion van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Wat is er nu leuker dan een eigen filmpje maken met hoofdrolspelers die je zelf uitkiest!Misschien heb je al een spannend of grappig verhaaltje in je hoofd, of heb je iets leuks gelezen en wil je daar dolgraag een filmpje van maken of wil je misschien juist inspiratie krijgen.Kom dan naar één van de Stopmotion workshops van de Bibliotheek. Je leert werken met een storyboard, je krijgt filmtips en je kunt oefenen met een green screen. Je mag een klein setje Lego of Playmobil van jezelf meenemen als je dat wilt maar het hoeft niet. iPads en Lego setjes zijn aanwezig. Iedereen vanaf 8 jaar kan meedoen.

Wie dit wat lijkt kan zich aanmelden via de agenda van de Bibliotheek Hoeksche Waard(www.debhw.nl). Er kunnen max. 15 kinderen meedoen per workshop. Het kan zijn dat er met z’n tweeën op een iPad gewerkt wordt. Dus het is extra leuk om een vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje mee te nemen.

  • Data:
    20 juli van 10:00-12:00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland
    27 juli van 10:00-12:00 uur in de Bibliotheek Numansdorp, campus 1e etage
    10 augustus 10.00-12:00 uur in de Bibliotheek ’sGravendeel.

    Kosten:
    3,50 met je Biebpas
    3,00 met een jeugd plusabonnement
    4,00 zonder Biebpas  

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren