Gemeenteraad neem motie PvdA aan Ambities woningbouw botsen met infrastructuur

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Hoeksche Waard – Eerst bewegen dan bouwen, dat is de kern van een door de PvdA ingediende motie die door de gemeenteraad van Hoeksche Waard werd aangenomen tijdens de behandeling van de Perspectiefnota 2022.


Woningbouw en mobiliteit moeten integraal worden aangepakt, vindt de gemeenteraad. Een ruime meerderheid kwam tot de conclusie dat de ambities met betrekking tot de woningbouw botsen met de huidige infrastructuur.

Het college kreeg de opdracht mee om binnen afzienbare termijn te komen met een plan waarin samenhangend beleid is geformuleerd. ,,Wat zich wreekt’’, aldus de motie, ,,is dat er geen samenhang is tussen de bouwplanen en het mobiliteitsbeleid.’’

Volgens de raad dreigt de ontwikkeling van het gebied zonder zo’n plan onontkoombaar vast te lopen. ,,De oplossing van het mobiliteitsvraagstuk dient te gaan voor verdere uit breiding van het aantal woningen.’’
Ook pleit de raad op voorstel van de PvdA voor een ‘robuuste verbetering van de infrastructuur, die het verkeer weghaalt van de dijken, die niet zijn berekend op het explosief toegenomen aantal verkeersbewegingen’.
Er staan grootschalige woningbouwplannen op het programma voor Stougjesdijk Oost bij Oud-Beijerland, De Tienvoet bij Heinenoord, ’s-Gravendeel West en in de Molenpolder bij Numansdorp. Er wordt gedacht aan verbetering van het openbaar vervoer om de druk op de wegen te verminderen, maar de conclusie is dat dit niet voldoende zal zijn.
Voor de gemeenteraad is de verkeerssituatie in Numansdorp illustratief voor de strijdigheid van de belangen tussen woningbouw en mobiliteit. Er wordt volgens het college gewerkt aan een ‘masterplan’, maar de contouren daarvan zijn nog niet zichtbaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren