SHO wint bij Woezik

Wijchen – Tijdens het trainingskamp van SHO 1, 2 en O23 in Arnhem speelde het eerste elftal zaterdag in het Gelderse Wijchen tegen zondag eerste klasser SC Woezik. De club dankt haar naam aan de wijk waarin het sportcomplex ligt en met circa 1500 leden is het ook de grootste voetbalvereniging van Wijchen.

Voor de rit van Arnhem naar Wijchen had teammanager Jan van Dorp bij Betuwe Expres de bus geregeld waarmee ook het nederlands elftal wordt vervoerd en die zaterdagochtend rond half elf de parkeerplaats van het sportcomplex opdraaide. Om klokslag twaalf uur werd afgetrapt voor de wedstrijd tussen de twee eerste klassers en zeker het eerste kwart van de wedstrijd was SHO de bovenliggende partij. Na ruim een kwartier kwam SHO op voorsprong. Kevin Angel zag de ruimte achter de verdediging waar Tim de Pender opdook en perfect afrondde: 0-1. De gastheren lieten het er niet bij zitten en stroopten de mouwen eens extra op. Binnen tien minuten na de openingsgoal ontsnapte SHO aan de gelijkmaker na een messcherpe counter van Woezik waarbij de boogbal maar net over de kooi van de ver uitgelopen Brian de Vaal verdween.

Na een half uur was het toch raak. De balvaste en snelle spits van de thuisclub besloot een lange ren met een schot in de verre hoek: 1-1. In de slotminuut van de eerste helft was het wederom slikken voor SHO toen de nummer 9 weer niet te houden was en tekende voor 2-1.

Na de thee verscheen SHO met vijf verse krachten binnen de lijnen. De Beijerlanders kregen weer wat meer grip op de strijd en na een minuut of tien werd Sander de Heus gevloerd binnen de zestien. Vanaf de stip zorgde Kevin Angel voor evenwicht met een bal -kansloos voor de keeper- hoog in het net: 2-2.

Daarna werd het rommeliger en ontstonden ook wat irritaties al bleef alles binnen de perken. Mogelijkheden waren er aan weerskanten ook nog en doelman Konings voorkwam met een paar attente ingrepen een achterstand voor SHO. In de slotfase raakte een inzet van SHO de paal en de carambolerende bal werd bij de andere paal door Sander de Heus in het doel gewerkt: 2-3 wat ook de eindstand werd. Daarmee bleef SHO verrassend met vier overwinningen ongeslagen in de oefenperiode. Wat overigens nog geen enkele garantie geeft voor het verdere verloop van het seizoen, al is het wel mooi meegenomen.

SHO: Brian de Vaal; Dennis Groosjohan, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Dennis Outermans; Ingmar van Bruggen, Robin Winkels, Andrew van Tiggelen; Kevin Angel, Rick Schouten, Tim de Pender.