Echtpaar Hensen-Bijl uit Piershil 60 jaar getrouwd!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Hensen-Bijl Piershil 60 jaar getrouwd - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Piershil – Dinsdag 31 augustus was een feestelijke dag voor het echtpaar Hensen-Bijl uit Piershil. Ze vierden namelijk hun 60-jarig huwelijk. En dus werden zij, namens het gemeentebestuur, telefonisch gefeliciteerd door dorpswethouder Joanne Blaak. Natuurlijk kregen zij ook een feestelijke bos bloemen thuisbezorgd.

Bas Hensen (86) en Ingie Hensen-Bijl (87)

Zowel Bas als Ingie zijn geboren en getogen Hoeksche Waarders. Bas is geboren en getogen aan de Mollekade in Heinenoord en Ingie aan de Sluisjesdijk in Piershil. Ze kenden elkaar al jaren via het jeugdwerk waarbij zij beiden betrokken waren. Maar pas toen Bas als boekhouder bij Bosman in Piershil ging werken en weleens in de naast het kantoor gelegen winkel kwam waar Ingie werkte, sprong de vonk over. Er was in die tijd sprake van woningtekort. Toen Ingie als conciërge van het gemeentehuis in Piershil ging werken, konden ze gelukkig de woning achter het gemeentehuis betrekken. Na 3,5 jaar namen zij een groenten- en fruitzaak over en verhuisden ze naar de Sluisjesdijk. Daar hebben zij ruim 54 jaar met veel plezier gewoond. In juli 2019 verruilden zij de Sluisjesdijk voor de Smient, waar zij nu gelukkig en tevreden in een 55+ woning wonen.

Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter en ze hebben inmiddels ook 1 kleindochter en 5 kleinzoons.

Beide echtelieden hebben zich vele jaren lang ingezet voor de kerk van Piershil. Bas als lid van de kerkenraad en Ingie hield zich bezig met de financiële kant, zoals de rommelmarkten, kleding- en plantenacties. Op vrije dagen maakten zij graag (vaak lange) fietstochten. Ook hielpen ze hun buurman vele jaren met de fruitoogst. Zij zijn gelukkig nog steeds vitaal en maken als het weer het toestaat dagelijks een flinke wandeling, meestal in de omgeving van Piershil. Daarnaast gaan ze 2 keer in de week samen naar de sportschool. Verder lezen zij graag. Hun geheim van een goed huwelijk? Altijd voor je mening uitkomen, elkaar aanvaarden zoals je bent en elkaar met/ondanks alle ups en downs trouw blijven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren