Wereld Alzheimerdag in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto PR

In de week van Wereld Alzheimerdag wordt ook in de Hoeksche Waard aandacht besteed aan het thema dementie. Natuurlijk niet alleen in deze week, maar in deze week wel iets meer. In deze week haalt de projectgroep Dementievriendelijke Hoeksche Waard de gevoelige, realistische en humoristische theatervoorstelling Alzh… enzo… van Kees van der Zwaard naar Strijen en Oud-Beijerland.

‘De afgelopen jaren hebben we altijd een Inspiratiedag georganiseerd rondom het thema dementie. Om dat dit jaar ook en op een veilige manier te doen, hebben we besloten geen grote dag met allerlei workshops aan te bieden, maar een voorstelling te organiseren, waarna mensen aan thematafels nog kunnen napraten over een bepaald onderwerp’, vertelt Conny Bouwer, projectleider van de Ketenzorg Dementie.

‘Dementie is een belangrijk thema in de Hoeksche Waard. Er zijn op dit moment naar schatting 1600 mensen met dementie op het eiland en de bevolking vergrijst sneller dan landelijk’, vervolgt Conny Bouwer. ‘Dat betekent dus eigenlijk dat iedereen ermee te maken krijgt. Het is daarom belangrijk dat mensen weten waar ze terecht kunnen en wat er voor hen geregeld en georganiseerd wordt. Zoals het Alzheimer Trefpunt dat iedere tweede dinsdagmiddag van de maand plaatsvindt en waar iedereen die met dementie te maken heeft terecht kan, de laagdrempelige inloop en  mantelzorggesprekken in het Odensehuis, enzovoort. In de week van Wereld Alzheimerdag besteden we dus ook daar aandacht aan.’

Na de voorstelling kan aan thematafels nagepraat worden over mantelzorg en dementie, thuiswonen en dementie, het Odensehuis HW en het Alzheimer Trefpunt. Mensen kunnen daar met vragen terecht, maar ook gewoon even napraten over de voorstelling. Een en ander wordt natuurlijk volgens de voorschriften van het RIVM georganiseerd en als we te veel aanmeldingen krijgen, dan willen we begin volgend jaar een herhaling aanbieden.

De voorstelling van Kees van der Zwaard laat op een gevoelige realistische maar ook humoristische manier zien wat dementie betekent voor alle betrokkenen. Aanmelden kan via de website Welzijn Hoeksche Waard. ‘Aanmelden is belangrijk, omdat per locatie een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Maar, zoals gezegd, als we te veel aanmeldingen krijgen, proberen we dit begin volgend jaar opnieuw te organiseren’, besluit Conny Bouwer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren