Zinkwegse Boys uit de beker geknikkerd door effectief Oliveo

Zinkw. Boys - Oliveo 0 - 3 📷Jacob Haan.

De Zinkwegse Boys moesten voor de districtsbeker aantreden tegen Oliveo. uit Pijnacker.

Een wedstrijd met een voor onze club lage prioriteit, daar het winnen van deze districtscup een nog iets te hoog gesteld doel is. Daarom had coach Peter van Dam in overleg met zijn medische staf besloten Bas Koelemeijer vanwege een lichte blessure uit voorzorg niet in te brengen. Bovendien was verdediger Eric den Outer met vakantie, dus moest er achterin geïmproviseerd worden. Met de wetenschap dat dergelijk improviseren de vorige tegenstander van Oliveo, NSV ’46, zuur was bekomen (11-1 !!) een hele opgave voor stand-ins Chris Wander en Julian Berkenbosch. Een opgave, die ze naar behoren vervulden. Maar waar ging het dan fout?
Onze boys waren zeker niet kansloos: al na 6 minuten kreeg Richy Boot een vrije scoringskans op aangeven van Rens Burgwal, en na 15 minuten werd een schot van Simon van Rheeden goed gestopt door de keeper van Oliveo. Deze laatste werd in de 25e minuut nog bijna verrast door een schot van Mike Fiere, die de goalie erg ver voor zijn doel zag staan, vanaf de middellijn. Helaas ging de bal net naast. De keeper aan onze kant, Stefan van Lierop, redde in de 30e minuut op schitterende wijze en voorkwam door alert uitlopen, dat Oliveo nog vòòr rust kon scoren.

Na de rust opende de Zinkweg nerveus. Eerst kopte een Oliveo-er uit een corner op de lat en knalde een ploeggenoot van hem de bal richting 2e kruisweg. Even later, in de 55e minuut, was het toch raak: een fraaie lob verschalkte doelman Stefan van Lierop. Het verzet van onze jongens was gebroken: na 4 minuten was het weer raak: wederom uit een hoekschop ontstond gevaar: de bal werd onvoldoende weggewerkt waarop een droge knal vanaf de 16 meterlijn de 0-2 betekende. De Zinkweg probeerde nog wat terug te doen: De na rust ingevallen Matthew Verheul tikte op schitterende wijze de bal door naar de aan de rechterkant opkomende Chris Wander, die op zijn beurt een prachtige voorzet gaf op Justin de Lange, maar diens kopbal werd uitstekend gestopt door de doelman van Oliveo.
Dat het in de 88e minuut nog 0-3 werd is slechts voor de statistieken.

Conclusie: Een wedstrijd, die niet verloren had hoeven gaan, maar voor onze jongens wellicht te onbelangrijk gevonden om te willen winnen? Laten we deze gedachte maar niet te lang onthouden, net als de wedstrijd.

Volgende week begint de competitie en dan hoeft niemand onze jongens te motiveren!

Zinkw. Boys – Oliveo 0 – 3