FC Binnenmaas niet verder in de beker

5 Min Read

Leiderdorp – Voor de laatste poulewedstrijd moest er gewonnen worden bij RCL uit Leiderdorp. Waar het vorige week tegen zondag 1e klasser ROAC nog met een klinkende 0-4 huiswaarts keerde moest het nu genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Daar zag het in de eerste helft niet naar uit. FC Binnenmaas kreeg geen druk op de tegenstander die overal makkelijk onderuit kon voetballen. Hierdoor werden hun prima buitenspelers vaak in een 1 tegen 1 situatie aangespeeld waardoor de druk steeds groter werd. Dit resulteerde in een dikverdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Het leek ook wel dat de ploeg van trainer Michel van Noort tegen 12 man speelde. Waar in het sportieve duel niet veel aan de hand was strooide scheidsrechter Mulder nogal makkelijk met kaarten wat irritatie gaf bij spelers en staf. Het leverde in de 1e helft al geel op voor Robin Verhoeven, Youri van Noort en assistent trainer Martin Remmers. Waar RCL meer kansen kreeg om de score op te voeren bleef het bij FC Binnenmaas moeizaam gaan. Een wel of niet penalty moment met Daan Leggedoor en een grote kans voor Wessel Kool. Hij probeerde de bal om de keeper in de verre hoek te krullen maar raakte hem verkeerd waardoor de bal nog op het hoofd van Michael Mathilda belandde die net over kopte. Gelukkig stond er nog steeds bij rust maar een 1-0 op het bord en zo kon men tijdens de thee de boel op scherp zetten. Jannick van der Laan moest i.v.m. werk wat eerder weg (klasse i.v.m. krapte aan spelers dat hij toch voor een helft naar Leiderdorp is gekomen) en werd gewisseld voor Stefan Kerpel.

FC Binnenmaas kwam beter uit de kleedkamer en RCL moest een stapje terugdoen. Na zo’n 60 minuten kwam de gelijkmaker. Stefan Kerpel verstuurde een perfecte lange bal die prima werd binnengekopt door Daan Leggedoor, 1-1. Het geloof was terug en er werd nog een schepje bovenop gegooid. Maar daar kwam scheidsrechter Mulder weer om de hoek kijken. Hij liet een duel op de achterlijn tussen Daan Leggedoor en zijn directe tegenstander terecht doorgaan omdat de RCL speler zich wel heel makkelijk voorover liet vallen. De grensrechter vlagde wel voor een overtreding maar de man in het zwart gaf duidelijk aan dat er niets aan de hand was. De grensrechter gooide hierop demonstratief zijn vlag in het veld. Waar Daan zijn actie dus goed doorzette en voorgaf op Michael Mathilda die de 2-1 op het bord zette. Maar waar iedereen dacht dat de scheidsrechter de grensrechter op zijn ongepaste gedrag ging aanspreken, ging hij een praatje met hem aan en keurde de goal alsnog af. De spelers en toeschouwers begrepen hier werkelijk niets van. Het gaf RCL een zetje in de rug waar het bij FC Binnenmaas juist omgekeerd werkte. De staf probeerde nog wel met wissels Mayles Glen voor Wessel Kool en Joey de Graaf voor Michael Mathilda het tij te keren maar er lukte hierna niet veel meer. Het ritme was duidelijk verstoord. RCL kreeg weer de overhand omdat FC Binnenmaas wel risico’s moest nemen om te winnen. Gelukkig keepte Thijs Botterhuis weer eens ouderwets een prima wedstrijd en hield zijn ploeg meerdere malen op de been. Drie minuten voor tijd nog een vervelend moment voor FC Binnenmaas. Leroy Verwey klopte zijn tegenstander op snelheid en draaide daarna bij zijn tegenstander weg. De spits van RCL schoffelde Leroy neer. Leroy wilde snel weer opstaan maar de spits pakte hem ook nog vast waardoor er een worsteling ontstond en Leroy een natrappende beweging maakte. In de tumult erna kreeg Stefan Kerpel ook nog geel en Leroy dus de rode kaart. De spits van RCL waar het allemaal mee begon ging weer vrijuit?? Kort hierna blies de scheidsrechter voor het einde en bleef FC Binnenmaas op 4 punten steken. RCL kwam op 5 punten en HVV werd winnaar van de poule met 7 punten. Nog te benoemen is dat reservekeeper Youri Hoppema na zijn wedstrijd bij het 3e in Haastrecht ook zo snel mogelijk naar Leiderdorp was gekomen als stand in voor Thijs. Klasse Youri!!

FC Binnenmaas kan zich nu op gaan maken voor de start van de competitie. Volgende week mag het thuis aantreden tegen titelkandidaat Sparta AV. (aanvang 14:30 uur).