Korbatjo verliest in Almkerk

Na het verlies in eigen huis vorige week tegen Vriendenschaar Bodegraven, reisde Korbatjo  afgelopen zaterdag af naar Almkerk voor de wedstrijd tegen het altijd lastige ACKC. De ploeg uit Brabant had vorige week verloren van TOGO, dus beide teams waren gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Korbatjo had van coach Marcel Versteeg te horen gekregen dat ACKC gevaarlijk is rond de korf en de concentratie dus ten alle tijden hoog moest zijn. Dat bleek gelijk toen de tegenstander de wedstrijd begon met twee doelpunten uit korte kansen. Ruby Vermaas en Carlo van Veen trokken de standgelukkig meteen weer recht naar 2-2.

Vanaf dat moment begon de thuisploeg het heft in handen te nemen en bouwde een voorsprong op tot 8-3. Er was wat frustratie aan de zijde van Korbatjo, omdat niet alles lekker liep en, in tegenstelling tot vorige week, deze scheidsrechter veel fysiek spel toeliet. Het tempo moest omhoog en de kansen moesten worden benut. Dat gebeurde ook, maar ACKC zelf bleef ook scoren en dus werd de rust bij een stand van 11-6 bereikt.

Ondanks het verschil van vijf doelpunten was de De Hypotheker/Detalis formatie niet van plan deze wedstrijd op te geven. Het team was in de rust bewust gemaakt van wat er beter moest om deze pot nog binnen te slepen en met goede moed stapte Korbatjo het veld weer in. Na doelpunten van Alex de Reus en Aranka van Veen was het verschil nog maar drie. Helaas scoorde ACKC vervolgens twee keer om het verschil weer naar vijf doelpunten te brengen.

Dat ging in het tweede bedrijf zo verder; ondanks dat Korbatjo het verdedigend beter voor elkaar had dan in de eerste helft,werd het gat naar ACKC niet kleiner dan drie doelpunten. Over de gehele tweede helft noteerde ACKC acht en Korbatjo tien doelpunten.

Na het eindsignaal van de scheidsrechter was de eindstand 19-16 in het voordeel van ACKC en kwam er een einde aan deze zonnige korfbalmiddag.

Volgende week hoopt Korbatjo dan toch echt de eerste punten te pakken. Dat moet dan gebeuren tegen Keep Fit ’70, die ook nog wacht op haar eerste punten. Het zal een echte strijd worden in Oud-Beijerland, aanvang is 15.30 uur.

Scores Korbatjo: Carlo van Veen 4x, Abe Lorenz en Alex de Reus en 3x, Aranka van Veen en Ruby Vermaas 2x, Anne van Nes en Mischa Coppens 1x.