Weekendwerkzaamheden Tolplein Kiltunnel weekenden van 8 en 15 oktober

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het tolplein van de Kiltunnel - Foto Kiltunnel

Bij terugkomst van vakantie heeft iedereen kunnen zien dat er steeds meer zichtbaar wordt van het nieuwe tolplein bij de Kiltunnel. De middencabine is al gebouwd en de loopbruggen en luifels zijn bijna klaar om gemonteerd en afgebouwd te worden. Op naar de weekendwerkzaamheden!

Weekendwerkzaamheden 8 oktober 2021

In het weekend van 8 oktober wordt vanaf vrijdag 8 oktober 11.00 uur gestart met de werkzaamheden op het tolplein richting ‘s-Gravendeel. Het verkeer naar ‘s-Gravendeel wordt via het zuidelijke tolplein geleid om zo richting de tunnel te rijden. Zie het plaatje hierboven. 

Tijdens dit weekend worden de loopbrug en luifel aan de noordelijke zijde ingehesen, gemonteerd en afgebouwd. Zolang er gewerkt wordt op het tolplein is de Kiltunnel tolvrij in beide richtingen.


Weekendwerkzaamheden 15 oktober 2021

Vanaf vrijdag 15 oktober 11.00 uur zal het verkeer richting Dordrecht met een omleiding te maken krijgen die hen over de noordelijke zijde van het tolplein leid. Zie het plaatje hierboven.

Tijdens dit weekend wordt de loopbrug en de luifel aan de zuidzijde ingehesen, gemonteerd en afgebouwd. Zolang er op het tolplein gewerkt wordt is de Kiltunnel tolvrij in beide richtingen.

Weersverwachting is bepalend…

Door de oppervlakte en zwaarte van de loopbruggen en luifels is het doorgaan van de werkzaamheden, zoals het inhijsen, sterk afhankelijk van de weersverwachtingen.

De loopbrug heeft een zwaarte van 33 ton en de luifel is wel 44 ton. Je zal begrijpen dat veiligheid boven alles gaat. Bij een windkracht van 4 à 5 is het niet meer veilig om de werkzaamheden uit te voeren en zullen we genoodzaakt zijn om de werkzaamheden uit te stellen.

In dit geval zullen we dit communiceren via onze website en omgevingsapp. De app is te installeren door de QR-code hiernaast te scannen.

LET OP: Als er niet gewerkt wordt, dan zijn we niet tolvrij!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren