LHBT+ HW lanceert Regenboogkaart voor Coming Out Day 2021

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Aankomende Coming Out Day, 11 oktober 2021 lanceert belangengroep LHBT+ HW de Regenboogkaart. Deze kaart is een eerste overzicht van LHBT+-vriendelijke horeca, scholen, zorginstellingen, kerken en andere bedrijven en organisaties op het eiland Hoeksche Waard. Zo is het voor LHBTI-ers en degenen die voor hen zorgen, met hen werken of op stap gaan, gemakkelijker om plekken te vinden waar je welkom bent en hierover geen uitleg nodig is. De belangengroep nodigt iedereen uit om meer tips voor de Regenboogkaart in te sturen. De Regenboogkaart is te vinden op www.lhbthw.nl/regenboogkaart.

Coming Out Day

Internationale Coming Out Day is een dag waarop er extra aandacht is voor mensen die uit de kast komen. Het is een dag waarop burgers, bedrijven, organisaties en gemeenten de regenboogvlag uithangen om te laten zien dat zij vinden dat iedereen hier zichzelf kan zijn.

Bestel een vlag

LHBT+ HW, de Hoekschewaardse belangengroep voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseksuele mensen, nodigt ieder jaar de inwoners van de Hoeksche Waard uit om op Coming Out Day een regenboogvlag uit te hangen. Gebruik bij foto’s op social media de hashtag #hwvlagt. Voor wie nog geen regenboogvlag heeft, zijn deze te bestellen bij LHBT+ HW voor 12 euro inclusief verzenden of 10 euro met ophalen in Westmaas. Stuur een mail naar [email protected].

Bezoek het vlaghijsen

Ook de Gemeente Hoeksche Waard hijst op Coming Out Day de regenboogvlag. Wie daarbij dit jaar aanwezig wil zijn, is van harte welkom. Het hijsen vindt plaats om 8.30u bij de gemeentehuizen in Oud-Beijerland en Maasdam. 

Tips voor de Regenboogkaart

Bedrijven, organisaties, kerken en horeca die dit jaar een regenboogvlag uithangen en die een stap extra doen om LHBTI-ers welkom te heten, kunnen op de LHBT+ HW Regenboogkaart komen! Ben je zo’n organisatie of heb je een vlag gespot bij een organisatie die nog niet op de kaart staat? Stuur je tip dan in via het formulier op www.lhbthw.nl/regenboogkaart of mail naar [email protected]. Ook voor instellingen zonder vlag op Coming Out Day is er overigens plek op de Regenboogkaart. Neem contact op!

LHBT HW is te bereiken via [email protected], www.lhbthw.nl en via facebook en instagram.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.