NBSVV wint door penalty van Simonshaven

Nieuw-Beijerland – Een kort na rust door Pieter Vogelaar benutte penalty was de enige goal bij NBSVV – Simonshaven. Dat ene doelpuntbezorgde NBSVV wel de broodnodige eerste drie punten van deze competitie.

Net als een week eerder begon de thuisploeg mat aan de wedstrijd. Het eerste kwartier leek het wel of er in stilte werd gevoetbald. Daarna kwam de wedstrijd langzaam op gang en kreeg NBSVV enkele kansen. Jeroen de Kruyk was met een afstandsschot net over het doel dicht bij een doelpunt. In de 40e minuut was een geplaatst maar ongevaarlijk schot van Simonshaven de eerste bal tussen de palen. Pal voor het rustsignaal speelde William Benard zijn man uit, maar ook zijn schot was een prooi voor de doelman.

Of er Red Bull in plaats van thee was gedronken in de rust, zo kwam NBSVV uit de kleedkamer. Het drong veel meer aan dan in deel 1 en het aandringen had effect. Enkele goede combinaties tussen Martijn van Zuuren en William Benard strandden echter op de keeper. Een overtreding in het strafschopgebied op Pieter Vogelaar betekende een penalty voor de Nieuw-Beijerlanders. Vogelaar benutte de strafschopzelf: 1-0. Tien minuten daarna ontsnapte NBSVV aan een penalty-tegen bij een uitbraak van Simonshaven, waarbij de aanvaller in de 16 tegen de grond ging. In het laatste halfuur werd het een open wedstrijd. Voortreffelijk ingrijpen van keeper Kevin Vermaat bij een uitbraak voorkwam een treffer van de bezoekers. In blessuretijd mikte Patrick Ridderhof namens NBSVV een vrije trap op de lat en Simonshaven kwam met een laatste kopbal in handen van Vermaat nog wel bij het doel, maar het bleef bij 1-0. De verdedigende linie met Dylan van de Berg, Roman de Groot, Patrick Lans en Thijs Moree, gecoacht door doelman Vermaat, hield daarmee voor de tweede week op rij de nul.