Goudswaardse Boys onderuit tegen Hekelingen

Foto en tekst Sander Schilperoort

Goudswaard – Afgelopen zaterdag liep een, vanwege een handvol belangrijke afwezigen, gehandicapt Goudswaardse Boys tegen een fikse nederlaag aan.

Op een zonovergoten sportpark de Koorenaar verraste Goudswaarder Benjamin Eenkhoorn de Hekelingers desondanks al in de tweede minuut bijna, maar zijn inzet verdween via de paal naast. Na vier minuten waren de bezoekers doeltreffender toen Nick Koopal doelman Bryan Huijzers omspeelde en de 0-1 binnen schoof. De Goudswaardse doelman hield tot de rust verder zijn doel schoon door Nick Bakker en Wesley Sturrus van scoren af te houden. In de 29ste minuut ontsnapte Hekelingen aan de gelijkmaker toen een knappe volley van Robin Verhoeven rakelings voorlangs het doel verdween.

Direct na de onderbreking startte de formatie van trainer Leo Tol evenals in het begin verrassend scherp toen Robin Verhoeven een fraaie aanval besloot met een schot in het zijnet. De bezoekers bleven de partij simpel controleren en liepen door toedoen van Wesley Sturrus en Nick Koopal uit naar 0-3 alvorens, met nog tien minuten op de klok, de Boys een uitstekende mogelijkheid op 1-3 lieten liggen. Na een overtreding van Hekelingen-verdediger Job van Amerongen op Jordy Fakkel belandde de bal op de penaltystip. Het slachtoffer zelf belastte zich met deze taak, maar zag zijn kalktrap door doelman Jordi Dijkshoorn knap uit de hoek getikt worden. In de allerlaatste minuut bepaalde opnieuw Nick Koopal de einduitslag op 0-4.