Kivido en De Hoeksche School Kinderopvang starten Kinderopvang Academie Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Pixabay

Hoeksche Waard – “Een unieke kans om een carrière switch te maken voor inwoners van de Hoeksche Waard”,  zo stellen Stefanie Verrijp, directeur Kivido en Cora Labree, directeur-bestuurder van De Hoeksche School Kinderopvang. 

In maart 2022 start een 1-jarige leer-werktraject gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 in de Hoeksche Waard. Beide organisaties bieden ieder minimaal 7 plekken aan voor inwoners van de Hoeksche Waard die altijd al in de kinderopvang wilden werken, maar nog niet het vereiste diploma hebben. “Het mes snijdt aan twee kanten” geeft Cora Labree aan. “Enerzijds kunnen we hiermee de personeelstekorten in de kinderopvang aanpakken. Aan de andere kant wordt de drempel om een overstap te maken naar de kinderopvang kleiner. Je ontvangt gelijk salaris en de opleiding wordt door ons betaald”.  “

Met dit initiatief kunnen we ook andere werkgevers in de Hoeksche waard helpen”, vult Stefanie Verrijp aan. “We moeten nu soms ouders teleurstellen omdat we gewoonweg geen extra personeel hebben om aan de toenemende vraag naar kinderopvang te voldoen. De medewerkers in opleiding kunnen al na 3 maanden via een BBL plek ingezet worden. Dit geeft ruimte in de wachtlijsten”. Op woensdagavond 24 november is er een informatieavond voor geïnteresseerden.

Bij interesse kunnen deelnemers zich aanmelden via de websites van de organisaties of via [email protected] of  k.vandervelden@ko-dehoekscheschool


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren