Mevrouw Van der Linden-de Wit uit Westmaas viert vandaag haar 101e verjaardag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Westmaas – Vandaag blaast mevrouw Van der Linden-de Wit 101 kaarsjes uit.
Burgemeester Bram van Hemmen ging op bezoek met een mooie bos bloemen om haar namens het gemeentebestuur te feliciteren.

Mevrouw Klaartje van der Linden is geboren in Goudswaard en bracht haar jonge jaren door in Zuid-Beijerland. Ze trouwde met een bakkersknecht uit Puttershoek. Het jonge stel kocht in 1950 een eigen bakkerszaak in Westmaas, waar mevrouw inmiddels alweer 71 jaar woont

Het leven in een bakkerij bestaat uit vroeg op en hard werken, dus veel tijd voor hobby’s heeft mevrouw tijdens haar werkzame leven nooit gehad. Het bakkersechtpaar kreeg altijd wel heel veel vrienden over de vloer. De twee zoons Rijk en Cees zijn beiden bakker geworden. Mevrouw Van der Linden kreeg meer vrije tijd toen de twee zoons en de schoondochter de bakkerij en winkel in 1975 hebben overgenomen.

Zo kon ze haar hobby’s zoals oplossen van kruiswoordraadsels, woordzoekers, handwerken en bingo spelen oppakken. Dat was nog niet alles, want autorijden deed ze met heel veel plezier.

Toen afgelopen september het rijbewijs van mevrouw verlengd moest worden, was dat volgens haar een goed moment om te stoppen met zelfstandig autorijden. Op de vraag wat haar levensmotto is, antwoord de positief ingestelde en opgewekte Klaartje van der Linden: “Voor alles is een tijd!”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.