Echtpaar Van Hees-Baartmans uit ‘s-Gravendeel 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
60-jarig bruidspaar Van Hees - Foto Gemeente Hoeksche Waard

‘s-Gravendeel – Vandaag, maandag 3 januari 2022, is het 60 jaar geleden dat Peter van Hees (88) en Toos van Hees-Baartmans (88) uit ’s-Gravendeel elkaar het jaarwoord gaven. Dorpswethouder Piet van Leenen ging bij het diamanten echtpaar op bezoek en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur. Behalve een mooie bos bloemen ontvingen zij ook het gedicht ‘Tweezaamheid’ van Rick Jan Hitzerd, dichter van de Hoeksche Waard. Een mooi en passend gedicht over liefde en verbondenheid dat de dichter schreef in opdracht van de gemeente voor de in 2022 jubilerende echtparen. 

Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens een busreis. In 1975 verhuisden ze naar ‘s-Gravendeel en begonnen daar een verf/behangwinkel op het Havenplein/Leerambachtstraat. In 1986 verhuisden ze naar de Bootstraat. Helaas werd Toos in december 2017 getroffen door een zwaar herseninfarct waardoor ze nu bijna niets meer kan. Het is ook de verdrietige reden dat het paar niet meer samen kan wonen. Toos woont nu in verzorgingshuis Immanuël waar ze omringd wordt door goede zorg. Peter heeft als hobby’s muziek luisteren en schilderen met olieverf. Maar daar heeft hij niet altijd zin in, want ondanks dat hij haar vaak ziet, mist hij Toos enorm. Het echtpaar kreeg samen 4 kinderen (een meisje en 3 jongens). Inmiddels is de familie verder uitgebreid met 7 kleinkinderen (6 meiden en 1 kleinzoon) en een achterkleindochter. Het geheim van hun huwelijk? Begrip hebben voor elkaar en altijd compromissen sluiten. Niet alleen tijdens het werk in hun winkel, maar ook privé en dat werkte prima voor Toos en Peter. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren