Leeftijd voor zwemles via Jeugdfonds Sport en Cultuur naar 5 jaar

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Archief foto van het Zwembad in Strijen

Met ingang van 1 januari 2022 kunnen kinderen vanaf 5 jaar gebruik maken van de regeling van het Jeugdfonds Sport en Cultuur voor zwemles. Door de leeftijd te verlagen gaat de gemeente mee met de adviesleeftijd voor zwemles voor kinderen en worden meer kinderen op jongere leeftijd zwemveilig. In onze waterrijke Hoeksche Waard is zwemveiligheid van groot belang.

Welk bedrag kun je aanvragen?

  • Voor sport geldt maximaal een bedrag van €225,- per 12 maanden. Voor zwemles is er een vergoeding van €450,- mogelijk voor kinderen van 5 jaar en ouder.
  • Gaat het budget niet helemaal op aan lesgeld? Dan mag het ingezet worden om bijvoorbeeld een muziekinstrument, schilderspullen, voetbalschoenen of sportkleding te kopen.

Hoe werkt het?

Een aanvraag is heel gemakkelijk te doen via een intermediair van het Jeugdfonds. Verschillende organisaties in de Hoeksche Waard hebben zo’n intermediair, bijvoorbeeld een scholengemeenschap, sociaal wijkteam of kinderopvang. Heb je nog geen intermediair gevonden? Neem dan contact op met Hoeksche Waard Actief via [email protected]. Zij helpen je met het vinden van een passende activiteit én het doen van een aanvraag.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar

Sport, zwemles, kunst en cultuur zijn onmisbaar in de vorming van jonge mensen. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of mee kunnen doen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Niet alleen omdat het leuk is, ook omdat het van belang is voor de persoonlijke ontwikkeling. Gemeente Hoeksche Waard zorgt ervoor dat ieder kind mee kan doen! Daarom werkt gemeente Hoeksche Waard samen met het Jeugdfonds. Door deze samenwerking krijgen kinderen uit gezinnen met weinig geld (maximaal 130% van het minimum inkomen) de gelegenheid om deel te nemen aan zwemles, sport- en cultuuractiviteiten. De gemeente wil hiermee sociale uitsluiting en armoede tegengaan.

Heb je vragen of wil je hulp?

Mail dan naar [email protected] of kijk op de website van Hoeksche Waard Actief en klik door naar Jeugdfonds Sport & Cultuur voor meer informatie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.