Ook Reizigersvereniging Rover ongelukkig met ontbrekende bushaltes Hoeksche Waard

1624
Foto PZH

Ook Rover-HWGO (Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee) baalt er net zoals de gemeente Hoeksche Waard ervan dat de provincie Zuid-Holland niet tijdig twee nieuwe bushaltes heeft gerealiseerd. De nieuwe haltes waren een voorwaarde die Rover stelde aan het wijzigen van de busroutes door Connexxion.

Op zondag 9 januari is de nieuwe busdienstregeling in de regio ingegaan. Sindsdien rijdt Connexxion een aantal gewijzigde busroutes. Meerdere kernen in de Hoeksche Waard verliezen hiermee (gedeeltelijk) de bus in het dorp. Reizigers zijn dan aangewezen op de haltes langs de doorgaande Provinciale weg.

Het plaatselijk reizigersoverleg, waar Rover deel van uitmaakt, ging akkoord met de nieuwe routes onder de voorwaarde dat er nieuwe bushaltes aangelegd zouden worden langs de provinciale weg zodat de dorpen voldoende bereikbaar blijven.  De provincie Zuid-Holland is als wegbeheerder hier verantwoordelijk voor. Inmiddels is de nieuwe dienstregeling echter zonder twee van de afgesproken haltes van start gegaan. Op de site van Connexxion is vermeld dat de realisatie van de haltes respectievelijk 4 en 9 maanden gaat duren. Hierdoor zijn de kernen Heinenoord en Blaaksedijk gedeeltelijk verstoken van openbaar vervoer.

Het steekt Rover dat de afspraken niet zijn nagekomen waardoor reizigers nu de dupe zijn. Ook de gemeente Hoeksche Waard heeft haar ongenoegen uitgesproken. Lees daarover hier meer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.