Afschieten van damherten in Hoeksche Waard toch niet definitief van de baan, Provincie gaat mogelijk in hoger beroep

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Damhert in de Hoeksche Waard - Foto Hilco Fransooijs
Het definitief niet afschieten van damherten in de Hoeksche Waard is ondanks de uitspraak van de Rechtbank in Den Haag in december nog niet zeker.  De provincie overweegt om in hoger beroep te gaan in de rechtszaak die Animal Rights en Fauna4Life in december wonnen. Gedupteerde Meindert Stol heeft de statenleden laten weten zich te beraden op het vervolg en laat binnenkort weten of de provincie definitief in hoger beroep gaat.

Eerder had de rechter het afschieten al tijdelijk stilgelegd.Volgens de provincie Zuid-Holland is 20 jaar geleden een aantal damherten ontsnapt. Sindsdien is er met name aan de zuidelijke rand van de Hoeksche Waard een verwilderde groep ontstaan, stelt de provincie. Het plan was de herten af te schieten, omdat ze gevaarlijke situaties in het verkeer en schade aan de landbouw zouden veroorzaken. Animal Rights en Fauna4Life spanden hiertegen een rechtszaak aan.

 

 

Schade landbouw niet aangetoond

Volgens de rechter was het niet zeker dat de dieren verwilderd zijn. Ook was niet goed aangetoond dat de herten gevaarlijke situaties in het verkeer veroorzaken of landbouwschade aanrichten.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren