Aqua Swets uit Zwijndrecht gaat de komende 4 jaar de Expeditie Haringvliet verzorgen

0
1489
Archief foto

Aqua Swets B.V. uit Zwijndrecht gaat voor de gemeenten Hoeksche Waard Moerdijk, Goeree-Overflakkee en Hellevoetsluis de komende vier jaar Expeditie Haringvliet verzorgen.

Aqua Swets BV heeft aangegeven, dat het een kansrijke opdracht betreft aangezien het Haringvliet een interessant gebied is en aantrekkelijke bestemmingen zijn opgenomen. AquaSwets B.V. biedt een vaaraanbod gedurende de periode van de zomervakantie waarbij twee keer per week het westelijk deel van het Haringvliet zal worden aangedaan en drie keer per week het oostelijk deel.

Conform eerdere jaren legt Expeditie Haringvliet aan op Tiengemeten. Met de nieuwe exploitant komt daar Numansdorp bij, mits er tijdig een geschikte aanlegplek gecreëerd kan worden. Dat is een gezamenlijk inspanning van de exploitant en gemeente, de exploitant wil wel zelf een ponton of iets dergelijks regelen, het uitgangspunt is dat deze halte niet voor extra kosten voor de gemeente gaat leiden.

AquaSwets B.V. heeft op basis van de historische reizigersaantallen uit de periode van de Droomfondspartijen een groeiverwachting van 8.420 reizigers in 2022 tot 11.200 in 2025. Dit willen zij bereiken door middel van een goede verbinding, goede marketing, een belevingsaanbod aan boord en een aantrekkelijke prijs voor de kaartjes. Dit groeipotentieel is aanzienlijk meer dan de aantallen die behaald zijn in de jaren 2019 t/m 2021.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.