Huiskamers van de Wijk organiseren kleurplatenactie ‘Een hart voor de wijk’

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Valentijnsdag komt er aan. Een dag waarop je mensen om je heen extra aandacht geeft. Helaas zijn er ook mensen die alleen zijn en/of die weinig contact hebben met anderen. Hoe leuk is het dan om die mensen, die het niet verwachten, een hart onder de riem te steken. Te laten zien dat aan hen gedacht wordt. Dat is wat de Huiskamer van de Wijk met de kleurplatenactie ‘Een hart voor de wijk’ wil bereiken. Aandacht voor elkaar in de wijk. Want samen – jong en oud, alleen of een gezin – vorm je jouw wijk. En in jouw wijk ben je er voor elkaar. 

Kleurplatenactie ‘Een hart voor de wijk’ 

Op de website www.huiskamervandewijk.nl is de kleurplaat te downloaden. Kleur, knutsel of versier de plaat op jouw eigen manier. Schenk het aan de buren, een zorginstelling, een vrijwilliger van de sportvereniging etc. en steek hem of haar een hart onder de riem. Of hang het voor je raam en zorg voor een glimlach bij de mensen die voorbijkomen. 

Kleurplaat ophalen 

De kleurplaat kan ook opgehaald worden bij 1 van de 5 Huiskamers van de Wijk: 

  • • Rembrandt, Rembrandtplein 1 in Oud-Beijerland 
  • • Zomerplein, Zomerplein 15 in Puttershoek 
  • • Wijkhuis, Bernhardstraat 25 in Numansdorp 
  • • Int Voorste, Voorstraat 26 in Piershil 
  • • Wijckplein, Zoomwijckplein 11 in Oud-Beijerland 

Deel jouw hart 

Maak een foto van jouw versierde kleurplaat voordat je deze uitdeelt of ophangt en deel deze in de Facebookgroep Huiskamers van de wijk Hoeksche waard | Facebook. Uit de leukste harten wordt een winnaar gekozen, die een prijs ontvangt. Want zo’n mooi gebaar mag zeker beloond worden. 

De Huiskamer van de Wijk; van, voor en door iedereen 

Iemand die een wandeling maakt of de kinderen naar school heeft gebracht. Een buurtbewoner die trek heeft in een kopje koffie. Een ouder stel dat om een praatje verlegen zit. Statushouders die er hun Nederlands komen oefenen. Scholieren die huiswerk maken in hun pauzes. Bewoners van onze locatie die met familie koffie drinken of meedoen aan een activiteit. Leden van een vereniging die samenkomen om hun hobby uit te oefenen. Dat zijn de mensen die je tegen kunt komen in een Huiskamer van de Wijk, want iedereen is welkom. Een huiskamer is een ontmoetingsplek van en voor iedereen. Een plek waar je samenkomt, waar je mee kunt doen aan activiteiten of zelf een leuke activiteit voor anderen kunt organiseren. 

Heb je vragen over deze actie of wil je meer informatie over de Huiskamer van de Wijk?

Kijk op www.huiskamervandewijk.nl of neem contact op met één van onze locaties. De contactgegevens vind je op onze website. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren