Bloemen en bonbons voor de 102-jarige mevrouw Sawtschenko uit Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Bloemen en bonbons voor 102-jarige mevrouw Sawtschenko - Foto Gemeente HW

 Op dinsdag 8 februari werd mevrouw A. Sawtschenko uit Puttershoek maar liefst 102 jaar. Zo’n bijzondere verjaardag liet burgemeester Bram van Hemmen niet ongemerkt voorbijgaan. Hij ging bij haar langs in ’t Huys te Hoecke (Puttershoek) met een mooie bos bloemen en 102 bonbons. Namens het gemeentebestuur feliciteerde de burgemeester haar hartelijk met het bereiken van deze mooie leeftijd. 

Mevrouw Sawtschenko heeft een bewogen leven achter de rug. Ze is geboren in Kiev. Als jong meisje werd zij tewerkgesteld bij de aanleg van de spoorlijn in Finland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd zij opnieuw tewerkgesteld, dit keer in Duitsland. Daar leerde ze haar man kennen, waarmee ze na de oorlog naar Nederland verhuisde. 

Het echtpaar gaat in Mijnsheerenland wonen en krijgt één dochter. Mevrouw Sawtschenko werkte in de landbouw en was tot haar 70e hulp in de huishouding. Daarnaast heeft ze altijd met veel liefde voor haar kleinzoon en kleindochter gezorgd als dat nodig was. 

Ondanks dat haar ogen achteruitgaan kan mevrouw Sawtschenko nog erg genieten van bloemen en planten. De bloemenzee op haar verjaardag waardeert zij daarom zeer. Van harte! 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren