VoorWaards Hoeksche Waard presenteert kandidatenlijst

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Op 16 maart doen 12 partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van de Hoeksche Waard. Nieuwkomer VoorWaards Hoeksche Waard maakt indruk met maar liefst 26 kandidaten waarvan 12 vrouwen. VoorWaards heeft daarmee de grootste lijst van alle lokale partijen en bovendien de meeste vrouwen van alle deelnemende partijen.

“Ik ben ontzettend trots op onze kandidatenlijst. Stuk voor stuk gedreven mensen uit alle windstreken van de Hoeksche Waard om te politiek te veranderen”, zegt lijsttrekker Eline Rood. Nummer 2 op de lijst Maurice Pahladsingh is ook blij: ”De verandering die wij willen moet vooral spreken uit de mensen op de kandidatenlijst. Dit team staat klaar om de politiek van de Hoeksche Waard te vernieuwen.”

Enkele van de opvallende namen op de lijst zijn Rianne Koole, Ian Vogel, Conny Pols, Phillip Braas en Tuula Zisa. Koole uit Numansdorp staat op plek 3 en is directeur van het Actief College: ”De politiek is de afgelopen jaren veel te ver van de burgers af komen staan. VoorWaards wil dat gat nu dichten en dat spreekt mij aan. Niet mooier maken dan dat het is, tegelijkertijd de burgers wel betrekken in zaken die voor hen van belang zijn.” Vogel (4) is bekend van de winkel WAAR in het centrum van Oud-Beijerland: “Bij VoorWaards wil ik mij graag inzetten voor een Cultuurhuis en levendige, sterke en groene dorpscentra in de hele Hoeksche Waard.”

Pols (6) is maatschappelijk, cultureel en sociaal ondernemer en drijft samen met haar partner de bekende buitenplaats Land van Es. Braas (8) uit Goudswaard is een van de drijvende krachten achter het burgerinitiatief ‘Stop plannen Leenheerenpolder’. En Tuula Zisa (16) kennen veel Hoeksche Waarders van haar gelijknamige winkel in Strijen: ”Ik ben een enorme dierenvriend. De aandacht voor dieren en de natuur spreekt mij erg aan in VoorWaards en daarom steun ik deze beweging.

VoorWaards Hoeksche Waard is een nieuwe politieke beweging en doet met lijst 11 voor het eerst mee aan deverkiezingen van 16 maart aanstaande. Belangrijke speerpunten voor VoorWaards zijn onder andere meer zeggenschap voor inwoners, een Cultuurhuis, meer ruimte om te winkelen en voor recreatie en aandacht voor dieren en hetlandschap.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren