Heinenoord vlak voor tijd onderuit bij Papendrecht

4 Min Read
Foto Jack van der Starre

PAPENDRECHT – Na 27 november vorig jaar, was 12 februari de eerste competitiewedstrijd van 2022, wat voor Heinenoord begon met een inhaalwedstrijd in en tegen Papendrecht. Op een verschrikkelijk slecht veld werd om14.30 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Tijs Gommans uit Gouda. Al gauw werd duidelijk , dat van goed voetbal geen sprake was.

Na ruim een kwartier werd Dejan de Feiter weggestuurd door Ramy Salem, maar zijn poging werd geblokt door Cees Baars. Een combinatie tussen Arto Dielhof en Ramy Salem werd verstoord door dezelfde Cees Baars. In de 23e minuut was het weer Ramy Salem die uit een onmogelijke hoek de lat raakte.
Het antwoord kwam van de thuisploeg , toen Stephan Bravenboer de bal op aangeven van Jarden van Ek rakelings langs de paal schoot. Na bijna een half uur spelen kreeg Mitch Fransen een vrije trap te nemen, die maar net over de kruising scheerde. Zo brak de rust met de brilstand aan zonder dat er eigenlijk van beide teams iets gecreeerd, maar ook niets weggegeven werd.

Na de thee kwam Papendrecht fel uit de startblokken, zonder echt gevaarlijk te worden. Donny Navajas ging op de solotoer, maar liep zich uiteindelijk vast op zijn zoveelste tegenstander en even later probeerde Arto Dielhof het van afstand. Even leek het gevaarlijk toen een voorzet van invaller Jarden van Ek de ingevallen Cerezo Drenthe bereikte, echter doelman Lee Cheuk A Lam stond op de juisteb plaats om het gevaar te keren. Met nog ruim een kwartier te gaan kwamen Anthal v.d. Berg voor Jelle v.d. Starre en Ahmed Abdelghany voor Djim Kammerman in de ploeg. In de 85 minuut zag Juninho van Ree zijn schot voorlangs zag gaan en toen hij even later een tweede poging ondernam, was Davy Kaptein er op tijd bij om in te grijpen.

In de slotfase kwam ook Joe Nyero in de ploeg voor Ramy Salem. Inmiddels was vriend en vijand het er over eens, dat deze matige wedstrijd geen winnaar verdiende en NUL – NUL de enige juiste uitslag zou zijn, veranderde dat in de 88e minuut. Jarden van Ek had in de eerste helft diverse pogingen gedaan langs Alexander Deetman te komen, wat steeds mislukte.

Nu was hij het, die in de 88e minuut na slecht verdedigen de kans zag, alleen  op Lee Cheuk A lam  af te gaan en hem het nakijken gaf. 1 – 0. In blessuretijd kreeg de Noord nog 2 vrije trappen te nemen, die de kans om alsnog een punt uit het vuur te slepen zag mislukken. Sommigen vonden het een gestolen overwinning, maar laten we het er op houden, dat de gelukkigste heeft gewonnen. Rest nog te vermelden, dat verzorger Jaap Klinkhamer en waardige vervanger was van Frank van Waardhuizen.

A.s. zaterdag volgt de wedstrijd tegen de periodekampioen R.V.V.H. in Ridderkerk. Aanvang 14.30 uur.

OPSTELLING: Lee Cheuk A Lam – Davy Kaptein – Alexander Deetman – Arto Dielhof – Toine v.d. Berg –Dejan de Feiter – Djim Kammerman – ( Ahmed Abdelghany ) – Jelle v.d. Starre ( Anthal v.d. Berg ) –Mitch Fransen – Ramy Salem – ( Joe Nyero )) Donny Navajas.