GroenLinks presenteert verkiezingsprogramma en tweede lijsttrekker Tania Heimans

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Niet 1 maart 2 lijsttrekkers Vincent Rietveld is samen met Tania Heimans lijsttrekker - Foto GLHW

Hoeksche Waard – 14 t/m 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen in de Hoeksche Waard. De fractie van GroenLinks presenteerde afgelopen week het verkiezingsprogramma en een tweede lijsttrekker: Tania Heimans. Samen met Vincent Rietvelt heeft GroenLinks daarmee een voor de Hoeksche Waard uniek duo-lijsttrekkerschap.

“Tania heeft de afgelopen tijd bewezen een talentvol politicus te zijn,” zegt Vincent Rietvelt. “Omdat ze ook een enorme verantwoordelijkheid neemt tijdens de verkiezingen, en de debatten, vormt ze gewoon een van de gezichten van GroenLinks Hoeksche Waard.”

De duo-lijsttrekkers willen zich met de fractie dubbel en dwars blijven inzetten voor een meer groene en sociale Hoeksche Waard. Hoe ze dit willen doen staat in het verkiezingsprogramma Natuurlijk Hoeksche Waard, Natuurlijk GroenLinks. Bijzonder is dat het niet alleen een wensenlijstje betreft. In het programma krijgt de kiezer ook een kijkje achter de schermen. Hierdoor wordt duidelijk hoe de fractie zich in de gemeenteraad al heeft ingespannen, zoals voor de natuur, tegen bomenkap, voor meer betaalbare woningen, betere jeugdhulp en ondersteuning van mantelzorgers.

Daarnaast blijft de fractie zich strijdbaar inzetten voor het behoud van het karakteristieke open polderlandschap. “Zo willen we voorkomen dat ons Nationaal Landschap, zoals dreigt, door het Rijk als zeer grootschalige woningbouwlocatie voor de Randstad wordt aangewezen,” licht Tania Heimans toe. “De Hoeksche Waard kan juist een mooi voorbeeld voor de rest van Nederland worden,” vult Vincent Rietvelt aan. “Sociaal en groen, met eerlijke politiek, zonder woonarmoede en met een gemeenteraad die toont dat zij het belang van de inwoners vooropstelt.”

Uit het nieuwe verkiezingsprogramma blijkt dat GroenLinks deze raadsperiode al een eiland van verschil maakte, maar nog een wereld te winnen heeft. Het dynamische lijsttrekkers-duo wil zich daar met de fractie de volgende raadsperiode weer graag voor inzetten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.