Doneeractie: Eunice heeft stevig huisgehouden bij de splinternieuwe kas van Plukhoek Mookhoek: Om jeugdzorg te kunnen verlenen heeft stichting Plukhoek Mookhoek hun kas hard nodig!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mookhoek – Om jeugdzorg te kunnen verlenen heeft Plukhoek Mookhoek hun nieuwe kas hard nodig! Nu is hij erg kapot door de storm Eunice.

Nadat de tent was weggewaaid (Bella), deed Eunice het nog eens over met de kas. Plukhoek Mookhoek  heeft nu geen klaslokaal meer.

Hoe kun je ze helpen?  Door hier een donatie te doen .

Over de Stichting 

Stichting Plukhoek Mookhoek heeft een educatieve zorgfunctie binnen de Jeugdwet van het Nederlandse zorgstelsel. Na jarenlange ervaring in het speciaal onderwijs weten we dat niet ieder kind geschikt is voor het schoolsysteem zoals we dat kennen. Toch wordt er alles aan gedaan om kinderen in dit systeem te ‘persen’. Wij zijn ervan overtuigd dat de combinatie van buiten bezig zijn en educatie een waardevolle symbiose op kan leveren. Kinderen leren dan op een praktische manier.

Door het creëren van een pluktuin annex voedselbos willen we dat iedereen in contact kan komen met de natuur. We stellen onze tuin open voor publiek, dat kan komen plukken en oogsten. De stichting kan functioneren door de inkomsten uit de pluktuin. Elke cent die in de pluktuin wordt verdiend (dus ook de kinderfeestjes en de workshops) gaat naar de stichting. Wij zijn blij met de vrijwilligers die zich bezighouden met de aanleg en onderhoud van het perceel. Uiteindelijk willen we dat over tien jaar hier elke dag 10 mensen ontwikkelen door aan de slag te zijn in de pluktuin/voedselbos.

Doel 2: 

Stichting Plukhoek Mookhoek wil op een zo duurzaam mogelijke wijze omgaan met de natuur. Door onderzoekend open te staan voor nieuwe kweekmogelijkheden waarbij permacultuur en biodiversiteit een leidende rol spelen, willen we een biologisch systeem ontwikkelen dat een waardevolle bijdrage kan leveren aan het natuurbehoud van de Hoeksche Waard. Uiteraard werken wij zonder chemische bestrijdingsmiddelen en gebruiken wij geen kunstmest.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren