Zwaar bevochten punt voor SSS Vrouwen 1

Klaaswaal – Eindelijk sinds november 2021 weer eens een thuiswedstrijd in de competitie voor de Vrouwen 1 van SSS. Waar vorige week de wedstrijd nog gecanceld werd door de KNVB konden de dames eindelijk weer aantreden.

En gelijk een belangrijke wedstrijd tegen Be Quik’28 uit Zwolle gezien de stand en tevens nog iets goed te maken van de 7-0 oorwassing in Zwolle van de wedstrijd uit het vorig seizoen. Vandaag waren de dames gebrand op revanche en een goede uitslag.

Vanaf de aftrap begonnen de dames van SSS met veel strijd en energie aan de wedstrijd en schroomde de duels niet. Be Quick had daar niet zo snel een antwoord op. Maxime de Bruin moest in deze felle strijd opgelapt worden met een hoofdwond na een pittig duel maar kon gelukkig de wedstrijd verder uitspelen. Helaas kwam SSS niet tot veel kansen en kwam Be Quick beter in de wedstrijd. De dames van SSS werden iets meer terug gedrongen maar verder dan één grote kans voor Be Quick kwam het niet de 1e helft .

Waar SSS aan het einde van de 1e helft  wat meer op de counter loerde en Be Quick meer balbezit had kreeg SSS nog één goede kans. Na een goede aanval besloot Demi van Oudenaren het te wagen met een schot op doel welk gepareerd werd door de keepster en er zodoende met een brilstand werd gerust.

De 2e helft ging de wind nog harder waaien en kwam de regen ook nog om de hoek kijken waardoor er van goed voetbal geen sprake meer was. Be Quick kreeg meer balbezit en SSS werd meer op eigen helft gedrongen. SSS had wind tegen en kon maar moeilijk onder de druk van Be Quick uitkomen zonder dat er overigens veel kansen werden weg gegeven .

De dames van SSS bleven echter met veel strijd en passie spelen waardoor Be Quick enigszins geïrriteerd raakte. Be Quick kon geen enkel gevaar meer stichten in de solide verdediging van SSS die vandaag stond als een huis.

In de laatste minuten kwam SSS toch nog tot een goede aanval, maar deze werd jammerlijk voor SSS niet bekroond met een goal. Scheidrechter Kuipers blies vlak hierna voor het einde van de wedstrijd waardoor het scorebord onaangeroerd kon blijven.

De dames van SSS hebben gestreden voor elke meter en kunnen trots zijn op hun werklust en inzet. Ondanks dat het geen goede wedstrijd was, moet er dan maar voor het punt worden gestreden en dat hebben de dames prima gedaan.

Dit zal het team van Rob Ouwens veel voldoening geven is hopelijk de opmaat om de gang naar boven op de ranglijst in te zetten.

Pupil van de week Tess van der Linden was overigens wel de winnaar van deze wedstrijd. Zij wist te scoren vanaf de aftrap in het doel van Be Quick. Goed voorbeeld doet goed volgen. Wie weet volgen de dames volgende wedstrijd jouw voorbeeld!

Volgende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Eldenia. Deze start al om 12.00 uur.