Rotterdamse schrijver Johan Lock geeft preek bij de Vrijzinnigen Nederland Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Johan Lock - Foto PR

Oud-Beijerland – Het mag weer! En dus geven we ruim baan voor Rotterdammer Johan Lock, schrijver van het boek ‘De erfenis van Adriaan’.

In deze, grotendeels autobiografische, roman schrijft Lock over de tijd waarin bij zich met veel enthousiasme inzette voor zijn kerk, de Rotterdamse Pinkstergemeente ‘De Kandelaar’. Na een aantal ingrijpende gebeurtenissen, kon hij niet anders dan zijn kerk verlaten. Met pijn in het hart. Maar, zo zei hij eens in een interview met Radio Rijnmond: “Ik geef niet af op de kerk; ik ben ongeneeslijk religieus”.

Zondag 6 maart a.s. is Johan te gast bij Vrijzinnigen Nederland Hoeksche Waard. In het monumentale kerkje aan de Beneden Molendijk in Oud-Beijerland houdt hij dan zijn Preek van de Leek, met als thema:

“Hoe anders: Het evangelie volgens Harrie Jekkers”.

Hij hoopt daar iets te zeggen over een aantal klassieke ideeën uit het christendom en de bruikbaarheid daarvan voor gelovigen en ongelovigen. En uiteraard ook iets over Jekkers’ prachtige lied ‘Over de muur”. Er is een eenvoudige liturgie en natuurlijk wordt er gezongen. De viering begint om 10:30 uur.

Na afloop van deze Bijzondere Bijeenkomst is er, onder het genot van koffie of thee, gelegenheid nog wat na te praten; met Johan en met elkaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren