Bibliotheek Goudswaard blijft dicht bij huis door overdracht naar Bibliotheek Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Goed nieuws voor de inwoners van Goudswaard de bibliotheek is sinds 1 april dit jaar in handen van Bibliotheek Hoeksche Waard en het aanbod wordt hierdoor veel groter - Foto Bibliotheek HW

Hoeksche Waard – Voor alle bewoners een bibliotheek dichtbij. Dat is het streven van de gemeente. Daarom moet de bibliotheek in Goudswaard behouden blijven. De Stichting Bibliotheek Goudswaard en de Bibliotheek Hoeksche Waard tekenden eind januari een intentieverklaring. Daarin staat dat beide bibliotheken en gemeente Hoeksche Waard hun uiterste best doen deze locatie over te dragen aan de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Als dit mogelijk blijkt, gaan de leden vanaf begin april ook al gebruik maken van de collectie van de Bibliotheek Hoeksche Waard en het volledige dienstenaanbod, zoals e-books, luisterboeken, Filmweb en Muziekweb, de VoorleesExpress en het DigiTaalhuis Hoeksche Waard. Zo wordt de bibliotheekvoorziening voor de inwoners van Goudswaard behouden en zelfs uitgebreid. “Wij zijn blij dat de bibliotheeklocatie in Goudswaard op deze manier een nieuwe toekomst tegemoet gaat,” aldus voorzitter Ina Schelling-Goossen van Stichting Bibliotheek Goudswaard.

Wethouder Harry van Waveren sluit zich daarbij aan: “Ik ben erg blij dat met deze ontwikkeling de bibliotheek in Goudswaard behouden kan blijven”.

Bij de ondertekening waren aanwezig namens Bibliotheek Goudswaard: Ina Schelling-Goossen (voorzitter), Cobie Mostert-Legen (penningmeester), Bas Schelling (secretaris). Namens Bibliotheek Hoeksche Waard: Marieke Montenarie (directeur-bestuurder), Nell Schuijff (directeur-bestuurder).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.