Groenlinks Hoeksche Waard stelt vragen aan het college over opvang vluchtelingen Oekraïne in de Hoeksche Waard

0
901
In 2015 werden in de sporthal in Oud-Beijerland ook als noodopvang vluchtelingen opgevangen - Foto Archief

Op dit moment moeten tienduizenden mensen hun thuisland Oekraïne ontvluchten door oorlog. Nederland heeft de afgelopen jaren veel problemen gekend als het gaat om opvang van “reguliere” vluchtelingen. De Hoeksche Waard heeft zich van haar goede kant laten zien door tijdelijk het terrein van het AZC weer beschikbaar te stellen. GroenLinks is van mening dat we die verantwoordelijkheid nu weer moeten pakken door onze deur open te zetten voor vluchtelingen afkomstig uit Oekraïne. 

Groenlinks Hoeksche Waard stelde onderstaande vragen op vrijdag 25 februari aan het college:

  1. Op dit moment zijn tienduizenden mensen op de vlucht vanuit Oekraïne voor een vreselijke oorlog. Heeft het college al het verzoek gekregen om meer opvangplekken te creëren voor vluchtelingen?
  2. Indien nee, heeft het college al gedacht aan het tijdelijk opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne? En, welke locaties zijn hiervoor geschikt?
  3. Indien er geen geschikte locaties zijn, hoe kunnen we die creëren?
  4. Is het college bereid om proactief haar medewerking uit te spreken richting de minister om extra vluchtelingen op te vangen?
  5. Zo ja, op welke termijn gaat dit plaatsvinden. Zo nee, waarom niet?

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.