Handelaar uit Mijnsheerenland zamelt hulpgoederen in voor Oekraïne: ‘Mensen staan in de rij om spullen te brengen’

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
"Ze staan echt in de rij om spullen te brengen" © Johan Kruijthoff
Medicijnen, ziekenhuismateriaal, winterkleding, beddengoed, batterijen, luiers. Vanaf de Stougjesdijk in Mijnsheerenland vertrekken maandagmiddag vrachtwagens vol hulpgoederen richting Oekraïne. De inzamelingsactie is een initiatief van Johan Kruijthoff, een handelaar in landbouwmachines die ook bedrijven in Polen en Oekraïne heeft.

 
“Een Nederlandse akkerbouwer in het midden van Oekraïne heeft ons om noodaggregaten gevraagd”, vertelt hij. “Hij is bang dat de Russen met bombardementen de stroom onklaar gaan maken. Nou, dachten wij, als we die aggregaten sturen, kunnen er ook nog wel andere hulpgoederen bij.”
Foto PR
 
Het was zondag druk op de boerderij van Kruijthoff. “Mensen stonden echt in de rij om spullen te brengen. Het was een komen en gaan van auto’s. Ook morgen kunnen mensen hier nog terecht. Een voordeel van op een boerderij wonen, is dat je veel opslagruimte hebt.”Volgens Kruijthoff zijn er inmiddels al genoeg spullen binnen om twee vrachtwagens te vullen.
 
Niet alleen vanuit de Hoeksche Waard vertrekken maandag trucks naar Oost-Europa. “Ook in het Gelderse Bennekom en het Groningse Oostwold worden hulpgoederen ingezameld”, vertelt Kruijthoff. “De Nederlandse boer in Oekraïne zal de spullen verder gaan verdelen. Het kan ook zijn dat een deel van de hulpgoederen in Polen terechtkomt Voor de vluchtelingen.”
 
Kruijthoff zegt dat hij voor het transport alle medewerking krijgt. “Iedereen werkt mee, ook de ambassade.” En wie er gaat rijden? “Een van de chauffeurs die maandag richting Oekraïne vertrekt is hoogstwaarschijnlijk een trucker uit het land zelf. Na zijn reis wil hij daar blijven. Om te vechten.”
 
Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren