Moeizame overwinning voor Goudswaardse Boys op Simonshaven

Foto en verslag Sander Schilperoort

Goudswaard – Afgelopen zaterdag voegde Goudswaardse Boys – weliswaar moeizaam – drie winstpunten toe aan het totaal en heeft zich genesteld in de langgerekte middenmoot van de 4e klasse H en nam en passant de leiding in de tweede periode. (Dinsdag 22 februari j.l. werd de – op zaterdag 20 november 2021 – na 50 minuten gestaakte uitwedstrijd tegen GOZ bij een 3-1 tussenstand uitgespeeld.

Met de storm Franklin in de rug waren de Goudswaarders oppermachtig en mocht de thuisclub zich in de handen knijpen dat de ploeg uit Hoeksche Waard-west door een treffer van Thomas van Peperstraten niet verder kwam dan 3-2, wat uiteindelijk ook de einduitslag werd.)  Zaterdag waren de bezoekers uit Simonshaven aanvankelijk beter en kregen een aantal uitstekende mogelijkheden om de score te openen, maar Kasper van Bochove, Guus Voulon en Mitch Zoeteweij stuitten op een uitstekende keeper Bryan Huijzers. Halverwege de eerste helft kwamen de Boys vanaf elf meter op voorsprong. Een overtreding van Simonshaven-doelman Ginno Harreman op de doorgebroken Thimo Herrewijnen resulteerde in een rake kalktrap van Jordy Fakkel: 1-0. Op slag van rust leek Jacco Vink de thuisclub na een verre trap van doelman Bryan Huijzers zelfs op 2-0 te zetten, maar deze treffer werd om onduidelijke redenen geannuleerd.

Na de thee waren beide ploegen aan elkaar gewaagd totdat in de 55ste minuut een onbesuisde actie van doelpuntenmaker Jordy Fakkel tot een in ieders ogen veel te zware rode sanctie leidde. Nauwelijks waren de spreekwoordelijke rookwolken opgetrokken of een inzet van Goudswaarder Thimo Herrewijnen verdween via een Simonshaven-verdediger achter zijn eigen doelman: 2-0. Met een man minder stond de formatie van trainer Leo Tol regelmatig met de rug tegen de muur, maar was in de tegenstoot levensgevaarlijk en bleef de bezoekers een grotere achterstand bespaard. Aan het slot van de wedstrijd werd het toch nog spannend toen de arbiter in een stevige ingreep van doelman Bryan Huijzers op Mitch Zoeteweij een strafschop zag. Bjorn Jeurissen wist met dit buitenkansje wel raad, 2-1, maar daar bleef het bij.