Mooie 3 punter voor SSS Klaaswaal Vrouwen 1

6 Min Read

Klaaswaal  – Zaterdag 26 februari stond de al 2x eerder uitgestelde thuiswedstrijd tegen Eldenia uit Arnhem op het programma.

De vraag aan het begin van deze wedstrijd was of de dames van SSS voor een verrassing kunnen zorgen door de nummer 5 van de ranglijst te verslaan. Het goede voorbeeld was al gegeven door de dames van het 2e elftal die dinsdag 22 februari verrassend wonnen van de nummer 2 in hun competitie Berkel.

Vandaag onder een lekker zonnetje en nauwelijks wind de wedstrijd tegen het sterke Eldenia. SSS met een bijna volledig fitte selectie en met de kersverse international Rowena Ondaan er weer bij die afgelopen dinsdag met Suriname met 5-0 wist te winnen.

De wedstrijd begon een beetje twijfelend aan SSS zijde. Eldenia had meer balbezit en SSS zat nog niet goed in de duels en werd op eigen helft terug gedrongen.

Eldenia wist uit een mooie aanval via en voorzet vanaf de zijkant de 0-1 binnen te koppen. Op dat moment een kleine domper voor SSS. Na deze goal kantelde de wedstrijd beetje bij beetje de kant van SSS op en kwam hiermee beter in de wedstrijd.

Direct na de 0-1 werd Ashley van Elswijk de diepte ingestuurd en wist zich met een knappe actie vrij te spelen en de bal goed voor de goal te werken waar Demi van Oudenaren de bal helaas, na een goede redding van de keepster, niet in de goal wist te krijgen.

Jammerlijk moest Guusje Raaijmakers kort daarna met een liesblessure het veld verlaten en viel Esra Matthijsse voor haar in .

SSS kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Celine de Jong ging er aan de linkerkant vandoor. Zij werd door een speelster van Eldenia van achteren neergehaald. De scheidsrechter was resoluut en toonde de rode kaart. Daar ontstond enig tumult door maar uiteindelijk kon er weer verder worden gespeeld met dus een overtal voor SSS.

Uit een corner wist Ashley van Elswijk snel daarna de 1-1 in te koppen. Een mooie opsteker. Het   tiental van Eldenia weerde zich echter kranig en wisten het de 11 van SSS in de uitvallen best moeilijk te maken. SSS moest geconcentreerd blijven en even zoeken naar de juiste formatie om het tiental van Eldenia te bestrijden. De rust werd bereikt met een 1-1 stand.In de rust werd het strijdplan voor de 2e helft bepaald.

SSS schoot als een komeet uit de startblokken en nog voordat iedereen gesetteld was diende de eerste grote kans zich al aan voor SSS na een mooie aanval en een steekpass van Brigitte van Herk op Ashley van Elswijk die vrij op de keepster kon afgaan maar helaas iets te lange twijfelde waardoor de keepster de bal kon pareren. SSS zat er kort op. Er werd goed naar voren druk gezet en Eldenia kwam in deze fase niet echt meer aan voetballen toe en hanteerde iets sneller de lange bal naar hun sterke spits en aanvoerder. Het was wel opletten op deze momenten want dat was wel een sterk wapen van Eldenia.

SSS had meer balbezit zonder echte grote kansen te creëren.  Na 20 minuten in 2e helft kreeg SSS  een corner. Deze werd goed en strak voorgeschoten en na een scrimmage voor het doel was het Dilek Emir die uiteindelijk de 2-1 wist binnen te werken. Dit was voor SSS een enorme bevrijding.

De mooiste actie van de wedstrijd was van diezelfde Dilek Emir die knap werd vrijgespeeld op het middenveld en besloot vanaf 20 meter uit te halen op de goal. De bal ketste hard tegen de onderkant lat terug het veld in zo oordeelde de scheidsrechter.

Naarmate de wedstrijd het einde naderde ging Eldenia meer risico nemen en werd het spel van SSS slordiger en kwam het meer op strijd aan.  .

De moegestreden Esra Matthijsse en Dilek Emir werden gewisseld voor Lynn den Ridder en Rowena Ondaan. Zij konden gelijk aan de bak. Met veel strijd en inzet moest SSS de laatste 10 minuten nog alles in de strijd gooien om Eldenia van de goal weg te houden. Uiteindelijk werd de 2-1 over de streep getrokken.

Met een voldaan gevoel en trots op deze mooie overwinning werd de kleedkamer opgezocht en smaakte de drankjes wel erg lekker met deze 3 punter.Yalissa van Est, de pupil van de week wist SSS als eerste op voorsprong te zetten door te scoren vanaf de aftrap. Vandaag volgde SSS het voorbeeld van Yalissa door 2x te scoren.

Volgende week vervolgen de dames van SSS  de competitie met de derby tegen RVVH in Ridderkerk.