5 Min Read
Strijdlustig ZBVH pakt verdiend punt tegen koploper Hekelingen na een collectieve teamprestatie. - Foto Frank Dijkman

Zuid-Beijerland -Op een zonovergoten sportpark de Hercules was ZBVH deze middag de gastheer van de koploper uit Hekelingen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee moet trainer René Milot van ZBVH gedacht hebben nadat de tegenstander de week voorafgaand al was bekeken in hun gewonnen uitwedstrijd bij GOZ (0-4).

Hier werd duidelijk dat de aanvallers van de mannen uit Hekelingen levensgevaarlijk zijn wanneer ze de ruimte krijgen, de Mijnsherenlanders stonden na amper 15 minuten al met 0-3 achter.   Het scoutingsadvies was derhalve om de linies dichtbij elkaar te laten spelen teneinde geen enkele ruimte prijs te geven. Trainer René Milot stapte voor even van zijn geloof af en liet de Herculianen duelleren met 3 centrale verdedigers.  Een tactische meesterzet zo bleek later.

Jimmy Andeweg die na lang blessureleed steeds meer zijn oude niveau begint te benaderen, verving de afwezige Wessel Schouwink als aanvalsleider. Desalniettemin was het de ploeg uit Hekelingen die na nauwelijks 5 minuten speeltijd al op voorsprong kwam via hun beste speler Nick Koopal, Koopal kwam in het verleden uit voor vv Brielle en Zuidland en is twee jaar geleden teruggekeerd op het oude nest.

Even werd gevreesd voor eenzelfde scenario als de week ervoor op Mijnsheerenland.

Echter de thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en nam brutaal het initiatief over. De hardwerkende Jimmy Andeweg nam het voortouw en verstoorde met zijn gejaag de opbouw van de tegenstander. Het eerste gevaar namens de Zuid-Beijerlanders kwam dan ook van de voet van diezelfde Jimmy Andeweg die vanaf links knap naar binnen dribbelde, zijn schot werd door de keeper tot corner verwerkt. Daarna was het opnieuw Andeweg die voor gevaar zorgde, zijn inzet belande op de lat na een fraaie indraaiende cornerbal van de pas 17-jarige Jarno van de Heiden. De talentvolle Jarno mocht kort daarna 3 corners vanaf rechts nemen en zorgde direct voor gevaar door met zijn uitstekende linkerbeen de bal in te laten draaien voor de goal, echter de afwezige luchtmacht van ZBVH (Wessel Schouwink en Jurriaan van den Berg) werden node gemist. Toch was het Hekelingen die bijna op 0-2 kwam na een gevaarlijke uitval, de inzet belandde via de binnenkant van de paal wonderbaarlijke terug in het veld, hier kwamen de Herculianen heel goed weg net voor de rust.

Het dappere spel van de thuisploeg werd echter kort voor het rustsignaal beloond toen aanvoerder Mark Burger zich knap over links vrijspeelde, zijn voorzet werd prachtig ingekopt door niemand minder dan Jimmy Andeweg; 1-1!

De 1-1 was ook meteen de ruststand.

Na de rust bleef Marvin Lems achter in de kleedkamer en dit was te zien aan het onrustige spelbeeld van de thuisploeg. Lems die de bal vast kan houden en het spel verdeeld voor de Herculianen werd node gemist na de thee. De Hekelingers roken bloed en werden steeds gevaarlijker. In de 25 minuut van de 2e helft werd een vrije trap van Hekelingen knap verwerkt door ZBVH  doelman Sven van de Hoogen. De Zuid-Beijerlanders kwamen steeds meer onder druk te staan en voor de roodzwarte supporters was het soms billenknijpen langs de lijn. Maar de defensie van de Herculianen wist zich steeds weer kranig te verweren, met name cultheld Mark Saarloos ging voorop in de strijd met zijn felheid en tackles. Een paar keer wist ZBVH zich nog onder de druk uit te spelen via rechtsbuiten Robin Konijndijk wiens uitstekende voorzetten helaas niet verzilverd werden gezien de absentie van de eerdergenoemde luchtmacht.

Kort voor het eindsignaal voorkwam ZBVH-doelman Sven van den Hoogen tot 2 x toe een zeker voorsprong van Hekelingen, eerst keerde hij knap een schot en daarna reageerde hij uitstekend op een vrije trap.

En zo geschiedde het dat ZBVH deze middag zorgde voor een zeer knappe collectieve teamprestatie, goed voor het moraal en de teamspirit die hard nodig zullen zijn in de strijd voor lijfsbehoud.

Verslag: Henk Weij