SHO verliest oefenpot tegen Sliedrecht

6 Min Read
Drukte bij het doel bij Sliedrecht - Foto A. Troeleman

Oud-Beijerland – Geen competitievoetbal voor SHO 1 op de stralende 5e maart 2022. In verband met corona-besmettingen bij Papendrecht werd de uitwedstrijd van SHO uitgesteld en slaagde teammanager Jan van Dorp er in om Sliedrecht te strikken voor een oefenwedstrijd op de Kikkershoek. Sliedrecht zag de uitwedstrijd tegen FC De Bilt ook wegens corona worden uitgesteld. Waarschijnlijk wordt Papendrecht – SHO op dinsdag 15 maart ingehaald.

Omdat SHO en Sliedrecht dus werden geconfronteerd met coronagevallen bij de tegenstanders werd de gelegenheid benut om tegen elkaar te oefenen. Sliedrecht staat in 1C op de derde plaats met 22 punten uit 10 wedstrijden. In het seizoen 2013-14 zatern SHO en Sliedrecht bij elkaar in de competitie. In Oud-Beijerland werd het duel op 23 oktober gestaakt bij een 1-0 stand voor SHO en een week of vier later werd het restant afgewerkt waarbij SHO nog een keer wist te scoren: 2-0. Op 8 maart 2014 nam Sliedrecht in eigen huis revanche: 4-1. Opvallend destijds, in de week na de ruime overwinning op SHO werd trainer John de Wolf ontslagen bij Sliedrecht. In die jaargang eindigde SHO op de tweede plaats achter kampioen Spijkenisse met 46 punten evenveel als nummer drie Sliedrecht met dien verstande dat SHO een iets beter doelsaldo had (plus vier). Via de nacompetitie wist SHO vervolgens promotie af te dwingen naar de hoofdklasse wat uiteindelijk op een deceptie zou uitdraaien.

Op de zonnige, windstille en verder lege Kikkershoek werd om half drie afgetrapt en om drie over half drie lag de eerste bal in het net: 0-1 voor de gasten wat weinig goeds voorspelde. Maar SHO herpakte zich goed. Na een kwartier nog steeds 0-1 maar had SHO inmiddels vier corners genomen en twee mogelijkheden afgedwongen. Een lob van Kevin Angel werd door keeper over de lat getild en kopbal Tim de Pender eindigde in handen van de sluitpost.

In de twintigste minuut een uitval via Kevin Angel die aflegde op Tim de Pender die de bal in het doel werkte: 1-1. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en er deden een aantal hachelijke situaties voor de doelen voor. Zeven minuten na de gelijkmaker veroverde invaller Andrew van Tiggelen, in het veld gekomen voor Robin Winkels, op rechts de bal en gaf voor op Giovanni Breevaart die via een tegenstander raak schoot 2-1. Van Tiggelen die geruime tijd geblesseerd was kon eindelijk weer eens speelminuten maken, al bleef hij na de rust wijselijk weer aan de kant.

Net over het half uur deden de gasten weer wat terug na een goeie aanval over rechts was Konings kansloos op de harde inzet 2-2. Bij Sliedrecht is Jean Paul Becht assistenttrainer. Becht speelde van 2008 tot 2010 twee seizoenen bij SHO en wist in alle wedstrijden die hij speelde 27 keer doel te treffen waarvan 13 in de competitie.

De tweede helft leek wat SHO betreft een kopie van dinsdagavond. De bij de gasten ingevallen reservedoelman werd nauwelijks op de proef gesteld in tegenstelling tot Peter Konings die zijn handen vol had om de schade te beperken. Het was wachten op een doelpunt voor Sliedrecht die op driekwart wedstrijd viel: 2-3.

In de resterende tijd was het voor de toeschouwers genieten van het mooie weer en tussenstanden bekijken van de wedstrijden die wel doorgang konden vinden, het spel boeide nauwelijks meer.

Doelpunten:
03’ 0-1
20’ 1-1 Tim de Pender
27’ 2-1 Giovanni Breevaart
33’ 2-2
65’ 2-3

12-03-2022 SHO – Terneuzense Boys

Zaterdag ijs, weder en coronadienende de wedstrijd SHO – Terneuzense Boys. De Zeeuwen waren nooit eerder tegenstander van SHO, zij staan met 14 uit 12 drie punten boven SHO (11 uit 11) en wisten op vreemde bodem alleen maar te winnen bij Heinenoord. Laat dat een waarschuwing voor de Beijerlanders zijn!

Aanvang 15.00 uur.

01-03-2022 SHO – Antibarbari
Eerder in de week, dinsdag 1 maart, speelde SHO een oefenpartij tegen Antibarbari. De Rotterdammers spelen in de zondag tweede klasse en staan op een keurige derde plaats.
SHO’s overall topscorer Kevin Angel liet in de achtste minuut een lage bal los die na een carambole via beide doelpalen binnenrolde: 1-0. Nauwelijks een minuut later kopte Tim de Pender de 2-0 binnen.

Na een kwartier de derde treffer, uit een hoekschop knikte Sander de Heus 3-0 op het bord.In de laatste tien minuten voor de pauze profiteerde Sander de Heus van zwak verdedigingswerk van de gasten en kon 4-0 in het doel schuiven. Even later een mooie actie Kevin Angel die vanaf de rand zestien nummero vijf in het doel schoot. Vlak voor het thee drinken deed Antibarbari wat terug: 5-1.

Na de pauze leek de Beijerlandse hoofdmacht het wel te geloven en kwam nauwelijks nog bij het vijandelijke doel. Alleen de gasten wisten nog eenmaal doel te treffen en bepaalden daarmee de eindstand op 5-2.

Doelpunten:
08’ 1-0 Kevin Angel Queijo
10’ 2-0 Tim de Pender
15’ 3-0 Sander de Heus
37’ 4-0 Sander de Heus
39’ 5-0 Kevin Angel Queijo