Strijen kopje onder bij nieuwe koploper DCV

4 Min Read

Naast blessures van veldspelers en afwezigheid in verband met wintersportvakantie was een groot vraagteken hoe de afwezigheid wegens een schouderblessure van de wekelijks uitblinkende keeper Kaz Kromwijk op te lossen voor de Strijense Technische Unie equipe, aangezien ook de keeper van het 2e elftal Michael Visser al weken in de lappenmand zit; trainer Geert Meijer gaf het vertrouwen aan de 18-jarige keeper van de A-junioren Thijs Roobol. Bij tegenstander DCV ontbrak Daan van Ingen wegens droevige familieomstandigheden.

De eerste kans was voor de Strijense kanaries toen in de 5e minuut Aaron Peres Maria vrij voor keeper Bart de Keijzer verscheen.    Hij schrok enorm van deze unieke mogelijkheid en vergat de bal breed te leggen op de meelopende Kosta de Wit en schoot tegen de uitlopende keeper op. In de 8e minuut kwam DCV op voorsprong toen Johan van Wageningen een loepzuivere voorzet van Carlo de Reuver langs de kansloze keeper Thijs Roobol binnenkopte en een minuut later vreesde iedereen voor een afstraffing toen Carlo de Reuver vanaf de penaltystip de 2-0 aan mocht tekenen, nadat DCV wel erg gemakkelijk een penalty toegewezen kreeg. Vervolgens hield de Strijense keeper zijn ploeg op de been door een inzet van Jonathan Linger onschadelijk te maken.   DCV liet hierna de teugels vieren en kwam Strijen steeds beter in de wedstrijd, mede door het sterke optreden van Wesley Luyendijk, die in de 22e minuut Guido van den Berg in kansrijke positie bracht. In plaats van zelf af te drukken legde hij de bal breed langs keeper de Keijzer, maar de bal belandde niet bij een medespeler en kon DCV de bal opruimen.

Na de rust zette Strijen het goede spel voort en was het wachten op de aansluitende treffer. Keeper Bart de Keijzer werd enkele malen op de proef gesteld en toen een ingeschoten bal met de hand gekeerd werd door een DCV-verdediger rekende heel Strijen op een strafschop; scheidsrechter Groenendijk wimpelde echter deze situatie weg en zonk bij de kanaries de moed in de schoenen. Vervolgens strafte Carlo de Reuver in de 67e minuut slordig verdedigen af, waarna in de 70e minuut Kosta de Wit met een ferme kopstoot nog de 3-1 aantekende. De wedstrijd leek gespeeld toen in de 72e minuut een overtreding van Romik van Driel zeer zwaar bestraft werd met een rode kaart -in de overigens zeer sportieve wedstrijd – maar het vizier van Kay Berghout en Kosta de Wit stond niet op scherp om het DCV nog moeilijker te maken.   De ervaren ex-prof Carlo de Reuver wist vlak voor tijd met zijn derde treffer de 4-1 aan te tekenen, waarna in de ultieme slotfase keeper Thijs Roobol met een flitsende reactie een grotere achterstand voorkwam en zich een prima vervanger toonde van keeper Kaz Kromwijk.

Echter de punten bleven achter in Krimpen aan de IJssel en wisten enkele concurrenten in de onderste regionen wel punten te verzamelen, waardoor het nu wel penibel gaat worden voor de Strijense kanaries. A.s. zaterdag ontvangen zij aan de Sportlaan SVS uit Capelle aan de IJssel.