Landbouwwethouder en CDA lijsttrekker Paul Boogaard: Den Haag moet zich meer verdiepen in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Landbouwwethouder en CDA lijsttrekker Paul Boogaard (tweede van links), Caspert van der Wel, Henk Westerlaken (Ambachtsheren Zuivel) en dagvoorzitter Paul Rijken bij de melkmachine. - Foto CDA
Hoeksche Waard – Steeds hogere eisen aan geteelde producten, zonder dat boeren dat terugzien in de prijs. Regels die wijzigen nádat de investeringen gedaan zijn. Bedrijfsfinanciering die te veel afhangt van ‘regels en vinkjes’ in plaats van gezond verstand. Zomaar een greep uit de onderwerpen die van invloed zijn op de toekomst van de agrarische sector. Daarom organiseerde CDA Hoeksche Waard vorige week bij Ambachtsheren Zuivel in Numansdorp een discussiebijeenkomst met als titel ‘Landbouw heeft de toekomst!?’ Caspert van der Wel, directeur Rabobank Zuid-Hollandse eilanden, Jaco Kastelein, melkveehouder en lid van Provinciale Staten voor het CDA en Bas Blok, voorzitter van LTO Hoeksche Waard, lieten hun licht schijnen over de verschillende thema’s.

Landbouwwethouder en CDA lijsttrekker Paul Boogaard was tijdens de afsluitende discussie duidelijk: “Er is zeker toekomst voor onze boeren, maar de knop moet in Den Haag wel om. Boeren werden steeds vaker weggezet als vervuiler, terwijl ze letterlijk de basis vormen onder ons bestaan. Ik spreek Tweede Kamerleden die echt betrokken zijn bij de agrarische sector, maar soms denk ik weleens: weten ze in Den Haag nog wel waar ons voedsel vandaan komt? Ze zouden nog veel kunnen leren van de boeren in de Hoeksche Waard. We hebben het hier vaak over familiebedrijven. Over mensen die lange dagen maken om ons van voedsel te voorzien. Die vooruit willen en verder willen investeren in vernieuwing en verduurzaming. Maar dat wordt hen echt moeilijk gemaakt. Het beeld dat vaak in de media wordt neergezet over boeren als vervuilers en veroorzakers van bijvoorbeeld het stikstof- of klimaatprobleem helpt niet en klopt ook niet. Onze agrarische sector staat wereldwijd juist hoog aangeschreven.” De stapeling van knellende regels frustreren de landbouwwethouder enorm. Boogaard pleit voor meer begrip en dialoog: “Het wordt tijd dat de agrarische sector betrokken wordt bij het bedenken van oplossingen. We hebben de boeren keihard nodig. Vanwege het voedsel, het behoud van het landschap van de Hoeksche Waard én hun vermogen om in oplossingen te denken. Gelukkig hebben we met Basjan Niemansverdriet een echte boer op onze CDA kandidatenlijst. Ook de gemeenteraad van de Hoeksche Waard kan namelijk wel wat boerenverstand gebruiken.”

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren