Verkiezingen: Iedereen telt mee 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Archief

De slogan van BurgerBelangen Hoeksche Waard tijdens de verkiezingscampagne is: ‘Jouw belang, ons belang’. Deze slogan verwijst naar alle bewoners in de Hoeksche Waard en haar ideeën, problemen, vragen (kortom belangen) waar wij ons voor inzetten om antwoorden, oplossingen of realisatie te bewerkstelligen. 

We zijn betrokken bij onze inwoners en zetten ons in voor hun belangen. Dat hebben we steeds gedaan en zullen we blijven doen. We zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen zijn ware kleur kan laten zien en we elkaar respecteren met en waarderen om onze onderlinge verschillen. 

Voor BBHW telt iedereen mee en kijken we naar elkaar om. Iedereen moet zich veilig voelen en mee kunnen doen. Ongeacht leeftijd, achtergrond, talenten, beperkingen enzovoorts. BBHW is mede indiener geweest van het voorstel om Regenbooggemeente te worden. Wij willen hiermee de acceptatie van onze LHBTI-inwoners bevorderen. Dat houdt niet in slechts eenmaal per jaar de regenboogvlag te hijsen. Belangrijk is op meerdere dagen, zoals ook op landelijk niveau gebeurt, de acceptatie van LHBTI-inwoners tot uiting te brengen. 

BBHW gaat er vanuit, door samen te werken met respect voor elkaars identiteit er stappen vooruitgezet gezet kunnen worden. Keer op keer het goede gesprek aangaan, daarbij uit de formele rol stappen, dilemma’s op tafel leggen om te kijken hoe de zaak vooruitgeholpen kan worden. Lukt dat niet, dan stapt BBHW weer terug in de formele rol en zet alle hierbij behorende instrumenten in om het doel te bereiken. 

Wij zullen u meenemen bij elk item wat we op diverse gebieden al met succes samen met burgers hebben ondernomen. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.