Leerlingen van IKC De Schelf in ‘s-Gravendeel in actie voor Oekraïne

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Leerlingen van IKC De Schelf in 's-Gravendeel in actie voor Oekraïne - Foto IKC de Schelf

‘s-Gravendeel – De leerlingen van IKC De Schelf kijken niet langer toe en komen in actie voor Oekraïne: zij verzamelen de komende dagen zoveel mogelijk lege flessen voor giro 555.   

Via supermarkten wordt jaarlijks voor tientallen miljoenen aan statiegeldflessen ingeleverd. De flessenautomaat is dus een uitstekende plek om geld op te halen voor het goede doel. Jocelynn en Bridget uit groep 6, Ravi uit groep 7 en Mick, Maud en Mohammad uit groep 8 bedachten het plan om lege flessen te verzamelen en het statiegeld te doneren aan Oekraïne. Het idee liet hen niet los en zij besloten het te delen met hun leerkrachten en medeleerlingen. Samen bereik je immers zoveel meer!

Maud: “De kinderen in Oekraïne hebben hulp nodig. Je moet er toch niet aan denken dat je nergens naar toe kunt, dat je moet vluchten omdat je niet veilig bent. En dat je geen dak boven je hoofd hebt en niets te eten en te drinken hebt. Wij gaan gewoon elke dag naar school, maar deze kinderen kunnen dat niet. In de klas kijken we elke dag naar het Jeugdjournaal en we praten over de situatie in Oekraïne. Wij wilden graag iets doen en zo kwamen wij op dit idee. En gelukkig hebben wij meesters en juffen die dit soort dingen meteen leuk vinden en ons helpen om het plan groter te maken.”

De leerlingen van groep 1 t/m groep 8 gaan de komende dagen langs de deuren in ’s-Gravendeel. Alle lege flessen zijn welkom, groot en klein. Ben je niet thuis? Zet je flessen gerust voor de deur. De leerlingen nemen ze dan mee. Samen in actie voor Oekraïne! Geef jij ook jouw flessen mee? Elke fles vertegenwoordigt een waarde en de totale opbrengst doneert IKC De Schelf aan giro 555.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.