Wanneer komt de nachtbus in de Hoeksche Waard terug?

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Hoeksche Waard – Nu bijna alle coronamaatregelen zijn afgeschaft komt ook het uitgaansleven weer los. Toch rijdt de nachtbus van Connexxion nog niet in de Hoeksche Waard, ondanks een eerdere toezegging. Veel jongeren missen hiermee een gelegenheid om betaalbaar en veilig in de nacht naar huis te reizen na een avondje stappen. Reden voor de CDA jongerenadviesraad om hier vragen over te stellen.

Eerder werd door Connexion namelijk aangegeven dat bij het opengaan van de horeca de nachtbus ook weer zou terugkomen. Raadslid Ad Valkenburg heeft de vragen van de CDA jongeren opgepakt en is er mee naar het college van B&W gegaan. Valkenburg is een groot voorstander van deze voorziening van jongeren: “Destijds in Oud-Beijerland was CDA één van de initiatiefnemers voor de nachtbus. Na de eenwording van de Hoeksche waard is deze uitgebreid naar meer dorpen. Met deze bus kunnen onze jongeren op een veilige manier thuiskomen. Ze hebben al zo lang niet kunnen uitgaan en ik merk dat ze heel graag weer gebruikmaken van de vrijheid die ze nu hebben. Daarom dringen we er als CDA op aan om de nachtbus weer zo snel mogelijk terug te laten komen.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren