Stichting Present doet burenhulp bij de Gruttoflat van Cavent.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Els samen met Henriette van Stichting Present - Foto Cavent

STRIJEN – Een nieuw keukenblok en dan je keuken leegruimen. Voor veel mensen is dat al een ingewikkelde klus. Voor Els is dat een bijna onoverzienbare opgave. Geen nood, want Henriette van Stichting Present schiet haar te hulp.

Els woont bij Cavent in de Gruttoflat in Strijen. Daar is al sinds september vorig jaar een grote opknapbeurt aan de gang. Deze maand zijn de keukens aan de beurt. De oude keukenblokjes er uit en nieuwe er in. “Dus dat betekent alle spullen er uit en een dag later weer in”, legt Albert Leutscher uit. “Veel van onze bewoners kunnen dat best zelf, of hun familie helpt. Dat is mooi, maar voor een aantal is dat veel te ingewikkeld of er is geen familie die bij kan springen”. In die gevallen steken de vrijwilligers van Stichting Present graag hun handen uit de mouwen. Deze avond is het Henriëtte die Els helpt. “Voor mij is het eigenlijk geen moeite” vertelt Henriëtte. “Ik woon vlak om de hoek en voor mij is het een kleine moeite. Bovendien is Els een erg leuk iemand om dit mee samen te doen”

Stichting Present bestaat uit een grote groep vrijwilligers die iets willen betekenen voor een ander, in het bijzonder voor mensen die te maken hebben met sociaal isolement, armoede of slechte gezondheid. De inspiratie daarvoor vinden ze in hun geloof. Voor de bewoners van Cavent zijn ze al flink wat jaren in touw. “Vorige week hebben ze nog pannenkoeken gebakken voor onze bewoners in Numansdorp,” zegt Albert Leutscher. “Dat was echt een feestje. We zijn ook blij dat we voor dit soort dingen een beroep op ze kunnen doen. Het was ons nooit gelukt om dit met zoveel bewoners zelf voor elkaar te krijgen Natuurlijk kun je professionele inpakkers inzetten. Dan gaat het lekker snel, maar dan zijn onze bewoners over hun toeren. Dit gaat vriendelijk en rustig aan.

“Mag ik nou nog wel koffie zetten? “ “vraagt Els. Dat mag. De kraan wordt pas de volgende dag afgesloten. “Dan is het goed”. Met rode wangen van de inspanning en gerustgesteld zakt ze in de bank. Nog wel een de magnetron loskoppelen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren