GOZ maakt Rotterdamse Welpjes van Rotterdamse Leeuwen

7 Min Read
Vandaag de strijd om plaats 4 in de 4e klasse H.
De top 3, (Hekelingen, Overmaas & Zinkwegse Boys) hebben (min.) 8 punten voorsprong. Tot enkele wedstrijden geleden was er sprake van een top 4 maar nr. 4, DRL, heeft een dramatische reeks achter de rug waardoor zij hebben moeten “lossen” bij de top. De Gemengd Oranje Zwarten zijn juist met een goede reeks bezig waardoor er vandaag dus een “gevecht” kon plaats vinden om plaats 4.

Puzzelen
Trainer Pascal van den Hoek heeft de afgelopen week weer flink moeten puzzelen. Aanvoerder, Mike in ‘t Veld, reserve-aanvoerder, Jelle Swier, Mike Stok, Maurice Zuidijk, allen geblesseerd en/of ziek. Gerben de Winter die vlak voor aanvang van de wedstrijd moest afhaken. Ook de doordeweekse trainingsavonden met een matige bezetting. En dan tegen DRL moeten spelen….. Een lastige ploeg (die de 1ste wedstrijd in Mijnsheerenland met 1-2 de punten meenam naar De Leeuwenkuil).

Maxim Kamp
Uit de hoge hoed toverde Pascal een 1-4-4-2taktiek waarbij, verrassend, Sem Bijvoets op de bank moest plaats nemen. Ook op deze “bank” was een plaats ingeruimd voor (wederom) een JO19-talent, nl. Maxim Kamp.
Maxim is de keeper van de JO19 en mocht dit keer (ook) “ruiken” aan GOZ 1.

De wedstrijd:
Op een heerlijk zonnig sportpark De Leeuwenkuil floot de heer Van de Heiden omstreeks 14.35 uurvoor het begin van de wedstrijd.
De eerste minuten waren voor DRL dat fel van start ging. Dit resulteerde direct in 2 corners op rij. Dat beloofde wat……Althans dat dachten we.

De 2 corners bleken (achteraf) de enige wapenfeiten van DRL te zijn in de 1ste helft. GOZ nam hierna namelijk het initiatief over en gaf dit niet meer uit handen. GOZ speelde zonder twijfel haar beste 1ste helft van dit seizoen, de spitsen Rick Jeanson & Valentijn Verweij als ook aanvallende middenvelders Julian van Es en (aanvoerder) Victor Boere bleken een ware plaag voor DRL te zijn. DRL werd overlopen, zoek gespeeld en kans na kans volgde voor GOZ. Het was dan ook een “wonder” dat GOZ maar 1 x scoorde in de 1ste helft. Het doelpunt viel al in de 6e minuut door een prachtig geplaatst schot van buiten de 16 door Rick Jeanson (in de kruising).

Een gevaarlijke stand. GOZ was zoveel beter maar verzuimde meer doelpunten te maken in de 1ste helft. DRL bleef hierdoor, zoals dat zo mooi heet, “in de wedstrijd”.

De 2e helft:
Ook in de 2e helft hetzelfde spelbeeld. GOZ was oppermachtig, DRL moest zich beperken tot verdedigen en hopen met een snelle uitval GOZ pijn te doen. Voor GOZ was het (dan ook) fijn dat Julian van Es na 6 minuten in de 2e helft met een prachtige voetbeweging de 0-2 binnen schoot. Dit bleek de “bevrijdende” treffer te zijn. Het verzet van DRL was nu gebroken.

Gallery-Play op z’n Hoekse Waards
GOZ speelde daarna, zoals een GOZ-supporter het mooi verwoordde, “Geil le Rie Plee” (maar dan op z’n Engels). Trainer Pascal besloot Victor Boere uit voorzorg te wisselen. Zijn vervanger, Sem Bijvoets, mocht het laatste half uur volmaken. In minuut 69 ging Rick Jeanson weer 1-op-1 richting de keeper. Hij werd van achter aangetikt binnen de 16 waarop scheidsrechter Van der Heiden (terecht) naar de stip wees. Een terechte penalty voor GOZ.
Rick Jeanson ging zelf achter de bal staan en stuurde de keeper van DRL naar de verkeerde hoek. 0-3.

De genadeklap (in 2 delen):
Nog geen 5 minuten later stond Rick Jeanson ook aan de basis van de 0-4.
Met buitenkant voet gaf hij van links voor richting de 2e paal. Hier stond Elroi Rietveld helemaal vrij en kon de bal in 1x op zijn pantoffel nemen en zo met een streep de 0-4 aantekenen. Een geweldig doelpunt.

DRL was er nu wel helemaal klaar mee, zeker toen 3 minuten later Valentijn Verweij zijn uitstekende optreden met een doelpunt bekroonde. 0-5.

Wat een weelde voor GOZ. Met “slechts” 19 gemaakte doelpunten in 13 wedstrijden nu ineens 5 doelpunten in 1 wedstrijd!!! Hoe raar kan het lopen?

Het is aan de uitstekend keepende keeper van DRL te danken (of vanuit GOZ standpunt ; te wijten) dat er “slechts” 0-5 op het (ontbrekende) scorebord stond na 90 minuten.

Hakuna Matata
Een klinkende overwinning van GOZ. De 4e plaats (nu) stevig in handen.
Dit geeft het team een enorme boost aan zelfvertrouwen.

Volgende week komt SCO’63 op bezoek op Sportpark De Erve.
Dat beloofd ook weer een leuke pot te gaan worden.

Opstelling GOZ:

Ryan Wemmers, Vincent Verschoor, Bjarne Hagendoorn, Rick in ‘t Veld, Victor Boere (C) (58.min. Sem Bijvoets), Fin Bouter, Jeroen Verschoor, Julian van Es, Elroi Rietveld, Rick Jeanson, Valentijn Verweij

Maxim Kamp, Thijs Brienen, Mees Bouter, Ricardo Helderop, Collin Wemmers, Sem Bijvoets (58.min. Victor Boere)

Man of the Match GOZ:
Rick Jeanson maakte met 2 doelpunten en een assist het “verschil” in deze wedstrijd. Rick heeft een “mindere” voetbal-periode achter de rug maar wat hij vandaag weer liet zien…… Zo kennen wij hem weer….. Genieten geblazen.

Scoreverloop & bijzonderheden:

06. Min. 0-1 Rick Jeanson
—-
51. Min. 0-2 Julian van Es
58. Min. wissel in Sem Bijvoets
Wissel uit Victor Boere
69. Min. 0-3 Rick Jeanson (penalty)
74. Min. 0-4 Elroi Rietveld
77. Min. 0-5 Valentijn Verweij