‘s-Gravendeel wint bij BZC Zuiderpark

4 Min Read
Verslag Jeffrey Nathalia Foto Sandra Barth

’s-Gravendeel heeft drie belangrijke punten kunnen bijschrijven na de overwinning op BZC/Zuiderpark. Gevierde man was Perrie Huisman die drie doelpunten achter zijn naam mocht zetten bij de 2-4 winst.

’s-Gravendeel was aanvankelijk de ploeg met meer balbezit. Dat resulteerde al na een tiental minuten in de 0-1 voorsprong. Na een overtreding aan de rechterkant van rand zestien mocht Maurits Kuiper aanleggen om de vrije trap te nemen. Hij deed dat feilloos door de bal in één tijd achter doelman Koen v/d Leenden te plaatsen. BZC/Zuiderpark kwam sporadisch uit de verdedigende stellingen. Zo was het RafaelAndrade Freire die een poging waagde, maar hij schoot over. Nadat Maurits Kuiper voor

’s-Gravendeel bijna voor de tweede keer kon scoren, kwamen de Rotterdammers op gelijke hoogte. Bruno Varela Lopes profiteerde met zijn snelheid van de ruimte die in de verdediging van ‘s-Gravendeel ontstond en bracht de 1-1 op het scorebord. Echter, BZC/Zuiderpark kon maar enkele tellen van de gelijkmaker genieten. Ryan Aarnoudse bracht met een strakke pass vanaf de rechterkant Perrie Huisman instelling die heel fraai de 1-2 binnen werkte. In de vijfentwintigste minuut was het even schrikken toen doelman Ricardo Bakker de bal loste na een vrije trap van Ishuar Martine, maar een doelpunt leverde het niet op voor BZC/Zuiderpark. Toch verdween de bal nog tweemaal achter beide doelmannen. Maar in allebei de gevallen bevonden de scorende spelers zich in buitenspelpositie waardoor er gewoon met de 1-2 stand gerust werd.

Deel twee was nog maar net bezig en ’s-Gravendeel kreeg via Ryan Aarnoudse de kans om de voorspong verder te vergroten. Helaas raakte hij de bal niet goed na voorbereidend werk van Kevin Fortuin. ’s-Gravendeel wist kort hierna wel in twee minuten, tweemaal te scoren. Perrie Huisman verzilverde zijn hattrick. Bij zijn tweede doelpunt op aangeven van Youri Ton en bij zijn derde doelpunt was Ryan Aanroudse de aangever. Dus ineens gaf het scorebord de stand 1-4 aan. BZC/Zuiderpark was hierna enigszins aangeslagen. Het was aan doelman v/d Leenden te danken dat de achterstand niet groter werd. Hij kon redding brengen nadat Ryan Aarnoudse hem probeerde te verschalken. Toch kwam BZC/Zuiderpark terug tot 2-4. Jerson Eliseo Rosa mocht een hoekschop nemen die in één keer in het doel verdween. Moet wel gezegd worden dat doelman Ricardo Bakker enigszins werd gehinderd. De verder correct leidende arbiter Opdam zag er echter geen overtreding in. Met nog drie minuten op de klok een grote voor Nick Rorijs. Maar zijn kopbal ging rakelings naast.

’s-Gravendeel stapte dus na negentig minuten als winnaar van het veld.

Volgende week komt Nieuwerkerk op bezoek naar ’s-Gravendeel. Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur.