FC Binnenmaas verliest van CION

Maasdam – Zaterdag 9 april kwam de kersverse winnaar van de 2e periode CION uit Vlaardingen op bezoek. De ploeg van trainer Ricky v.d. Berg zit in een goede flow en wint zijn wedstrijden steeds met veel inzet en miniem verschil, maar winnen is winnen. FC Binnenmaas is die flow juist de laatste weken kwijt en wilde zich daarvoor revancheren. Het moest het doen zonder kilometervreter Charlie de Graaf die op zondag zijn eerste marathon liep in een knappe tijd binnen de vier uur, Klasse.

FC Binnenmaas begon nog wel goed aan de wedstrijd en kwam ook terecht op voorsprong. Met een leep balletje stuurde Wessel Kool Daan Leggedoor weg aan de linkerkant. Daan kapte twee verdedigers uit en vond Stijn Remmers op de zestien. Die nam de bal goed aan schoot hard zijn eerste van het seizoen tegen de touwen, 1-0. Maar waar vaker het probleem van FC Binnenmaas ligt is dat ze daarna weer slordig worden in de passing en het maken van de verkeerde keuzes. Hierdoor was er eerst in minuut 20 een schot van CION dat ternauwernood door doelman Thijs Botterhuis werd naast getikt met zijn vingertoppen. Maar het bleek uitstel van executie. Twee minuten later werd een corner bij de eerste paal niet goed weggewerkt en werd simpel in de vijfmeter door Jimmie van de Vaart hoog in de touwen geschoten, 1-1.Hier bleef het bij tot aan de rust.

Na rust gaf FC Binnenmaas meer energie en daar had CION het moelijk mee. Daan Leggedoor werd goed weggestoken door Lars Brinkman en scoorde ook maar werd (terecht?) teruggefloten door de goed leidende scheidsrechter op aangeven van de grensrechter van CION. Maar FC Binnenmaas drukte door en creëerde ook kansen maar het zat zoals de laatste weken ook niet mee. In minuut 86 kwam het nog het dichtste bij doordat een hakballetje van Michael Mathilda bij Lars Brinkman terechtkwam maar zijn inzet kwam op de binnenkant van de paal. Twee minuten later was er nog een inzet van Lars Brinkman die werd geblokt door een verdediger van CION. Iedereen schreeuwde hierbij voor een penalty maar de scheidsrechter vond van niet en gaf aan dat het lichaam werd geraakt. En toen kwam de oude voetbalwet weer om de hoek kijken. FC Binnenmaas kreeg eerst nog een waarschuwing doordat een kopbal op de buitenkant van de paal terecht kwam. Maar in de allerlaatste minuut werd door een communicatie fout achterin de bal ingeleverd bij de linksbuiten die eerst nog op doelman Thijs Botterhuis stuitte maar de rebound kon nog worden ingeschoten en rolde zo de hoek in, 1-2.

De supporters van CION gaven na het laatste fluitsignaal aan dat dit gestolen punten waren maar dat het op het moment gewoon mee zit. Daar had het team van trainer Michel van Noort niets aan en stond dus weer met lege handen. Balen en opnieuw beginnen. Volgende week mag het afreizen naar koploper Hellevoetsluis dat met 0-1 won bij die andere club uit Vlaardingen, Deltasport. De aftrap is om 15.00 uur.