SHO onderuit tegen sportclub Feyenoord in de Fidus Voetbal Rotterdam Cup

0
166
Dinsdagavond speelde SHO in de achtste finale om de Fidus-cup een uitwedstrijd tegen SC Feyenoord. Zowel de Rotterdammers als SHO waren in de drie voorgaande speelrondes aardig op schot geweest.

 
De uitslagen in de eerste ronde: Pernis – SHO 0-6 en SC Feyenoord – OVV 6-0. Tweede ronde Spartaan’20 – SC Feyenoord 0-3 en SHO – Drechtstreek 5-0 en de derde ronde SC Feyenoord – FC IJsselmonde 7-0 en SHO – Papendrecht 6-1 wat voor beide clubs een doelsaldo opleverde van +16, SC Feyenoord 16-0 en SHO 17-1.
 
Op het fraai vernieuwde, maar ijskoude, Varkenoord was de thuisclub vrijwel de hele eerste helft de dominerende ploeg zonder dat het veel kansen opleverde. Maar in de 34e minuut maakte Junior Obiku uit een op het oog makkelijk gegeven vrije trap van net buiten het zestienmetergebied de openingstreffer. Hij krulde de bal langs de muur in de voor hem linkerbenedenhoek: 1-0. Even leek het erop dat het voor SHO op een catastrofe zou uitdraaien maar SC Feyenoord verzuimde de score op te voeren. Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld maar naar mate de tijd vorderde en het aantal wissels aan beide kanten naar het maximum ging verloor de thuisclub aanzienlijk de grip op het spel. Vooral in het laatste kwartier hing de gelijkmaker in de lucht maar SHO miste het fortuin om de Rotterdamse sluitpost te passeren. Zo bleef de marginale voorsprong voor SC Feyenoord behouden en gaan zij -nog zonder een tegendoelpunt- door naar de kwartfinale waarin voor hen een uitwedstrijd wacht tegen zondag tweede klasser RVC’33 uit Reeuwijk. Met het vertoonde spel kan SHO zeker met enig vertrouwen uitkijken naar de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.