Indrukwekkende herdenking en kranslegging No. 600 ‘City of London’ Squadron RAuxAF in Piershil

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Traditiegetrouw brengt een delegatie van het squadron op 4 mei een bezoek aan Piershil om hun omgekomen strijdmakker te herdenken en een krans te leggen. Het was voor locoburgemeester Paul Boogaard een eer om hen namens Gemeente Hoeksche Waard te ontvangen en ook een krans bij het graf te mogen leggen. - Foto's Gemeente HW
In de vroege ochtend van 10 mei 1940 verschenen 6 jagers van het No. 600 ‘City of London’ Squadron RAF boven de Zuid-Hollandse eilanden om te helpen in de strijd tegen de Wehrmacht. Van de 6 vliegtuigen werden er 5 neergeschoten. Een Bristol Blenheim van de Royal Air Force stortte neer in een aardappelveld aan de Oud-Piershilse weg. De zwaar gewonde piloot kon nog gered worden, maar de vermoedelijk al gestorven boordschutter bleef in het brandende vliegtuig achter. De overblijfselen van de 37-jarige Canadees Robert Echlin zijn de volgende dag met militaire eer naast de kerk in Piershil begraven.

Traditiegetrouw brengt een delegatie van het squadron op 4 mei een bezoek aan Piershil om hun omgekomen strijdmakker te herdenken en een krans te leggen. Het was voor locoburgemeester Paul Boogaard een eer om hen namens Gemeente Hoeksche Waard te ontvangen en ook een krans bij het graf te mogen leggen.
 
[ngg src=”galleries” ids=”285″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren